GRAPHIC NOVEL: Blankets – Craig Thompson

Blankets.png

Ik had al een tijdje een oogje op dit boek, en was dan ook zeer blij dat ik het met B. tegenkwam in Mekanik Strip in Antwerpen.

Blankets beschrijft het leven van Craig, die opgroeide samen met zijn broer in een christelijk gezin in het Amerikaanse Wisconsin. De twee broers hadden een lichte rivaliteit tijdens hun kinderjaren, waarop Craig met enige melancholie en spijt terugkijkt. Het boek beschrijft ook uitgebreid de jeugdliefde die ontstaat tussen hem en Raina, een meisje dat hij leerde kennen op een christelijk kamp. Doorheen het verhaal stelt Craig zich meer open. Hij gaat voor enkele dagen bij haar logeren, waarbij hij zowel zichzelf als Raina beter leert kennen. Raina heeft geen makkelijke thuissituatie, en Craig zelf heeft het moeilijk om het verlangen naar Raina te koppelen aan zijn christelijke geloof. Beide situaties zorgen ervoor dat de twee moeite hebben om zich ten volle te engageren in deze ontluikende relatie.

Ondanks dat het verhaal een zeer breekbare en emotionele sfeer heeft, geeft het verhaal ook wel moed weer omdat de auteur altijd duidelijk aangeeft wat hij uit elke situatie heeft geleerd. Het is mooi om te zien hoe elk deeltje van zijn jeugd en opvoeding ervoor gezorgd heeft dat hij zijn plaats in de wereld gevonden heeft, en hij het verleden kon aanvaarden als een positief leerproces. Het dekentje uit de titel is doorheen dit verhaal een mooie metafoor voor het de omhelzing van het verleden.

Bij deze dus volmondig:Screen Shot 2018-10-03 at 11.27.04 copy 5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s