De aftakeling van Vladimir P. – Michael Honig

putin.png

Dit boek las zeer vlot en heeft mij toch wel erg vaak doen lachen! Het gaat voornamelijk over de toekomst van de zeer bekende Russische president, Vladimir Putin. Deze is ondertussen al dementerend en denkt dat hij nog steeds president is, al is dit ondertussen alweer een hele poos geleden. Putin leeft nog steeds in Moskou en is omringd door vele bedienden, die het niet altijd goed met hem voor hebben. Ze werken eigenlijk allemaal samen om te profiteren van zijn verward- en vergeetachtigheid.

Echter is er wel één iemand op wie Vladimir altijd kan rekenen, zijn trouwe verpleger Sjeremetev. Deze verzorgt hem goed en laat zich niet beïnvloeden door de andere bedienden. Toch komt de verpleger op een bepaald moment in de verleiding om zijn principes opzij te zetten. In een zoektocht naar geld om zijn neefje te bevrijden uit de gevangenis, overweegt hij om Putin toch om de tuin te leiden om geld te bemachtigen.

Het boek is goed geschreven en zit naar mijn mening echt boordevol duistere humor. In het verhaal laat de schrijver zien hoe geld en macht ervoor zorgt dat mensen in staat zijn om hun eigen waarden te verloochenen. Het boek kaart ook zeer vaak de corrupte en de oneerlijke praktijken aan die Vladimir Putin in onze huidige leefwereld allemaal uitvoert, bijvoorbeeld wanneer de tuinman op een bepaald moment in het verhaal zegt dat ‘iemand die heel zijn leven leugens vertelt heeft aan de wereld, nu misschien zelf de waarheid vergeten is’. Hiermee bedoeldende dat hij misschien geen dementie heeft, maar verstrikt is in zijn eigen web van onwaarheiden en verbloemingen.

Verder blijkt dat de auteur zelf als arts gewerkt heeft met mensen die lijden aan dementie. Vandaar slaagt hij erin om ook duidelijk het verloop en de problemen van dementie weer te geven.

Screen Shot 2018-10-03 at 11.27.04 copy 5

Kortom:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s