De Meetjesland bucketlist

www.travelmedia.bemeetjesland-bucket-list-b-f76c6c76511077e5b1b42c367ba76909252c9297

Toch besloten om eens een ander soort boek te reviewen, omdat het me deed beseffen dat ik meer Meetjeslands ben dan ik zelf dacht. De Meetjesland bucketlist is gratis te verkrijgen op de website van Toerisme Meetjesland.

Het boekje staat vol met wandelingen, fietsroutes, weetjes en adresjes die je nodig hebt om het Meetjesland te leren kennen. De lay-out is grafisch heel netjes en spreekt ook een jong publiek aan, omdat je de verschillende bezienswaardigheden kan ‘afvinken’ zoals dat een echte bucketlist betaamd. Het boek bespreekt onder andere de kreken, De streek rondom de Meetjeslandse hoofdstad Eeklo, Het Drongengoed, De Lieve, Lembeke en zijn bossen, de Kalevallei en zijn kastelen,…

Het lezen van dit kleine boekje deed beseffen dat het Meetjesland misschien toch wel meer mijn thuis is dan ik eigenlijk dacht. Opgegroeid in Lovendegem-Vinderhoute bracht ik mijn tijd door spelend langs de Lieve. Met Enya werden ook de twee kastelen, het Dreefkasteel en het Ter Velde kasteel onderworpen aan een avontuurlijke inspectie. Vervolgens naar de middelbare school gaan in Zelzate heeft ervoor gezorgd dat ik vrienden maakte die mij Assenede en Boekhoute en Evergem grondig leerden kennen. Toen ik een half jaartje geleden besloot om uit de grote stad Gent verhuizen, koos ik voor Eeklo. Dit centrumstadje binnen het Meetjesland is nu uiteindelijk mijn thuis geworden. ‘T was allemaal perongeluk, echt waar!

Misschien een beetje een ode aan mijn vrienden, want zonder hen had ik de volgende avonturen niet kunnen schrappen van de bucketlist;

 • De zon zien ondergaan in café passee.
 • De verdoken kreken van Assenede zoeken. (Vooral die ene keer toen we in ons tentje kropen en Jamie dacht een everzwijn te horen, wat onze kampeertrip een beetje op een ander spoor bracht hihi.)
 • De plaatselijke markt bezoeken. De laatste was denk ik wel de Eekloosche avondmarkt, om er met lieselore een paars-glitter-patattenschellerke te kopen voor ons studerende Linde.
 • Als we dan toch over avontuur met Lieselore bezig zijn, op de Geirnaartfeesten in Boekhoute ben ik ook al eens beland, toen Lieselore een poging deed om garnaaltjesprinses te worden. Ze had toen toch al moeten weten dat ze al een prinsjesje is, met of zonder garnalen!
 • Verloren lopen in de smalle straatjes van eeklo, op zoek naar ne frituur die open was na 23u… (Blijkbaar alleen Den Beir.)
 • Een concert bijwonen in de N9, bedankt Boris!
 • De oude gebouwen van Eeklo ontdekken. Toeval wil dat ik onlangs verzeild geraakte in het vredegerecht, en daar erg onder de indruk was van de leuke retro vloertegels!
 • Een uitstapje naar de Lembeekse bossen, soms eens te voet, maar soms durf ik ook eens verdwalen met de auto om Sharon haar boerderij te vinden.
 • Gaan eten in een typisch palinghuis, dat zal dan wel De Roste Muis geweest zijn in Waterland-Oudeman, maar over die onzuivere praktijken zullen we maar zwijgen ;). Toch, Agnetha, twas een goed vispanneken.
 • Wandelen in het Drongengoed met Freya, vogels en sportvliegerkes spotten.
 • De stadswandeling door Zelzate doe ik ook perongeluk zo’n 5x op een dag dankzij mijn werk. Moet wel eerlijk zeggen, die brug daartussen, dat had voor mij niet echt gehoeven… Maarja.
 • Ik ben ooit eens in’t kasteel van Wippelgem terechtgekomen op een of andere highland-games dag tijdens mijn stage in Den Dries, bij mensen met een verstandelijke beperking. Laat ik u zeggen, ’t was een schoon zicht, allemaal in een schotse rok.

Laat ons zeggen dat ik er al heel wat heb meegemaakt, maar er is ook nog een groot deel van de bucketlist die ik nog niet ontdekt heb. Gelukkig ben ik het hier nog niet beu!

Hieronder een miniselectie van mijn recente Meetjeslandfoto’s.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ohja, er is trouwens ook een gratis te bestellen boek met fietsroutes in het Meetjesland, voor de fietsers onder ons.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s