De broodjesroofverhalen – Haruki Murakami

9200000009814589

Dit boekje stal ik uit de boekenkast van de moeder (sorry mama…).

Het is dan wel geen graphic novel, maar er staan wel prachtige illustriaties in van de Duitse Kat Menschik.

Het boek bestaat uit drie verhalen. Een daarvan is ‘Slaap’, en gaat over een vrouw die beslist om niet meer te slapen. Ze voert haar dagelijkse taken als huisvrouw uit, gaat daarna naar bed met haar man, maar wanneer hij in slaap valt staat zij terug op. In eerste instantie geniet ze hiervan door cognac te drinken, wat te snoepen en een goed boek te lezen. Wanneer ze daar na enkele nachten genoeg van heeft besluit ze om het nachtleven in te trekken en de straat op te gaan. Dit blijkt gevaarlijk te zijn…

Het volgende verhaal is het eerste deel van ‘De broodjesroof’, over twee vrienden met erg veel honger. Om hun honger te stillen besluiten ze om samen een bakkerij te overvallen. De bakker onderschept hen en wil een deal maken, zij mogen zo veel brood eten als ze willen, wanneer ze als tegenprestatie met hem naar Wagner luisteren.

Hierop volgt dan ook het laatste deel van het verhaal, waarin er wordt gedacht dat er een vloek rust op de afspraak met de bakker. Wanneer er opnieuw honger heerst besluit de extravagante vrouw van één van de vrienden dat de vloek enkel kan opgeheven worden bij een nieuwe overval.

Dit korte boekje van ongeveer 70pg, illustraties inbegrepen, is een typisch Murakami werkje, dat van een simpel verhaal uitgaat maar door zijn beeldspraak toch weer zorgt voor een unieke leeservaring.

kortom:Screen Shot 2018-10-03 at 11.27.04 copy 5

2 gedachten over “De broodjesroofverhalen – Haruki Murakami

  1. Ohhh ik heb ook slaap gelezen (maar dan in een apart boekje), vond het zo verslavend lezen! ben nu ook benieuwd naar de andere twee verhalen 😄

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s