GRAPHIC NOVEL: Sheets – Brenna Thummler

53650726.png

Ik had mezelf voorgenomen om me eens te focussen op een klassiek boek in plaats van een graphic novel… door de plotse komst van ‘Sheets’ is dit echter niet gelukt.

Het is zowel een blessing als een curse om een vriendje te hebben die af en toe eens nieuwe graphic novels in je handen duwt! Deze keer begreep ik perfect dat hij dit boek uit de rekken haalde, want de kaft is erg aantrekkelijk!

Het verhaal gaat over een meisje, Marjorie, dat probeert om het wassalon van haar overleden moeder open te houden. Echter lijkt het alsof ze niet alleen haar moeder, maar ook haar vader verloren heeft… Deze zondert zich af en lijkt het verdriet om het verlies van zijn vrouw niet te boven te komen. Dan komt het tweede belangrijke personage in beeld: Wendell. Wendell is op jonge leeftijd gestorven en gaat op zoek naar betekenis in zijn tweede leven. Hij heeft het moeilijk om erbij te horen in het spookstadje waar hij woont, en beslist daarom om terug te keren naar de mensenwereld. Wendell raakt vervolgens verzeild in het wassalon van Marjorie, en zorgt daar ongewild voor enkele nachtelijke probleempjes… Het leven waar Marjorie zoveel moeite voor doet om te behouden, wordt zowel door Wendell als door enkele anderen op de proef gesteld.

Ik vind het verhaal heel fijn. Het is niet heel erg spannend of bijzonder, maar de onderwerpen rouw, eenzaamheid, volharding en vergeving komen volgens mij erg mooi naar voor in dit boekje. Het is speciaal dat zware onderwerpen zo luchtig weergegeven worden door tekeningen met perfect passende kleuren die emoties doorheen het verhaal versterken. In elke pagina zit evenveel detail en blijft in thema tot op het einde.

Ondanks dat in het verhaal onze mensenwereld en de wereld van geesten door elkaar lopen, is het verhaal heel makkelijk te volgen.

Deze is dus zeker een:Screen Shot 2018-10-03 at 11.27.04 copy 5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s