NETFLIX review: Maniac

9403ab74fd279f5516a8f712d6bdbd47e22e2a02.png

Ik keek MANIAC op Netflix, en was onder de indruk!

Deze nieuwe Netflix-serie gaat over Owen Milgrim (Jonah Hill), een psychisch zieke, sociaal geïsoleerde man uit een welgesteld, maar disfunctioneel gezin. Het tweede hoofdpersonage is Annie Landsberg, een jonge mondige vrouw die vertolkt wordt door Emma Stone.

Maniac speelt zich af een bijzonder Manhattan (New York) in de nabije toekomst, waar huisvesting bijna onbetaalbaar is, en mensen geld proberen bij te verdienen op allerlei vreemde manieren, waaronder proefkonijn zijn voor nieuwe medicatie. De twee personages ontmoeten elkaar dan ook in zo’n medische organisatie, waarin ze testen ondergaan naar een oplossing voor alle menselijke pijn en lijden. Ze worden hier onder een soort ‘Pod’ geplaatst die zorgt voor dat de proefpersonen in verschillende andere dimensies terechtkomen. Of dit goed afloopt, dat laat ik dan maar aan jullie over om te ontdekken.

Ik bleef na de pilot vooral kijken omdat ik het Sci-Fi aspect van de serie erg intrigerend vond. Echter toen de serie verder ging, raakte ik toch vooral in de ban van de disfunctionele familiebanden en de moeilijke thema’s die aan bod komen zoals; psychische problemen, druggebruik, eenzaamheid, geluk vinden,… Ik vind het persoonlijk een kunst om een Sci-Fi verhaal toch zeer ‘humaan’ te maken, dit maakt het kijken dan ook een realistische beleving. Ook de verschillende dimensies vond ik ook helemaal geweldig. Je merkt ook duidelijk dat zowel Hill als Stone twee erg veelzijdige acteurs zijn, die deze chaotische rollen toch met veel gemak lijken te spelen.

Maniac lijkt op het eerste zicht een ingewikkelde en serieuze serie, maar er zit zeker ook heel wat humor in, dankzij de bizarre futuristische uitvindingen, een de bijzondere relatie die tot stand komt tussen de twee hoofdpersonages. Zoals je aan mijn uitleg wel kan afleiden, had deze verhaallijn bijzonder verwarrend kunnen uitdraaien, maar de visuals en mooie overgangen hebben er echt een kijkgenot van gemaakt.

Om de serie alvast kort te beschrijven:Screen Shot 2018-10-03 at 11.27.04 copy 5

Eén opmerking over 'NETFLIX review: Maniac'

  1. Haha geweldig om te lezen wat jij ervan vond. Ik vond dit zo’n vage serie, maar inderdaad heel interessant. Hij verveelt in ieder geval niet. Ik zou hem zelf een beetje omschrijven als een drugstrip – niet dat ik weet hoe dat is 😜 – maar deze serie ging echt van hot naar her.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s