Zucht, boekenbeurs…

2187761 (1)

Hi!

Je zou misschien denken, omdat ik de boeken de ik review meestal wel enthousiast de hemel in prijs, dat ik best een positief persoon ben.

ECHTER!!!!!

Niets is minder waar, ik ben best wel een beetje verzuurd hihi! Ik spuw wel graag eens mijn gal wanneer ik het met iets ernstig oneens ben. En laat ik vandaag nu eens zin hebben om te zeuren over de ‘gebeurtenis van het jaar’ voor menig boekenliefhebbers: ‘De Boekenbeurs’.

Wel neen, ik ga niet naar de boekenbeurs, tenzij ik gratis kaarten krijg, en daar is 1 grote reden voor: De boekenbeurs is saai.

Er gebeurt letterlijk niks tijdens de boekenbeurs. Na al die jaren slagen ze er gewoon nooit in om er iets hip en interessants van te maken. Ok, er worden wat auteurs uitgenodigd die wellicht je boek zullen tekenen, maar wordt er voor de rest misschien een leuke workshop georganiseerd? Of worden er interessante panels georganiseerd? Wel neen. En alsof dat nog niet genoeg is, zit er ook gewoon geen enkele logica in de ordening van de boeken. Wanneer je op zoek bent naar een specifiek genre of een goed boek moet je je soms een weg banen tussen 10000 sprituele reiskookboeken en nog wel meer zo vandie vreemde zaken, alvorens je vind naar waar je op zoek was. Maar toch moeten bezoekers om een of andere mysterieuze reden €10 betalen om in deze opgepropte papieren chaos te kunnen kijken. Enneh, sorry maar een boek kopen in de winkel of op internet is goedkoper, en daar moet ik niet voor langs de antwerpse ring staan schuiven.

2 gedachten over “Zucht, boekenbeurs…

  1. Hmm lauranne,was je kwijt, hoe dan ook, ben digitaal niet goed thuis, maar deel echt wel je mening over de BB, het boek staat echt niet meer centraal, heeft meer te maken economie en centen, lln middelbaar onderwijs worden zo veel mogelijk geweerd, enkel twee dagen in de periode zijn mogelijk en ze worden op hun rug aangekeken met hun flesje spa- water dat ze zelf bij zich hebben, erg, voor de hopelijk boekenwurmen van de maatschaopij van morgen, maar op de manier van de BB kweek je geen boekliefhebbers, het is hoogst nodig Lauranne, dat er initiatief en gunstige tegenwind komt in deze zaken, wil jou hier best wel bij helpen, luc

    Like

    1. Hah, erbij helpen… Grootse protestplannen had ik niet nu bepaald. Laten we dat dan maar gewoon laten zien door er niet naartoe te gaan zeker… Ik vind het maar gewoon een commercieel gedoe om de kas van uitgevers te spijzen.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s