Netflix review: The curious creations of Christine McConnell

the-curious-creations-of-christine-mcconnell

JA JA JA! De temperatuur buiten mag dan wel weer naar 1000 graden gestegen zijn, het is OKTOBER! en dat betekent: H A L L O W E E N!

Excuse mijn caps-lock, maar ik heb de spooky spirit dan toch gevonden dankzij Christine McConnell! Ze was al een hele tijdje bekend vanwege haar populaire instagram-account waarop ze foto’s post van haar ietwat creepy baksels. En nu heeft ze haar eigen Netflix show!

Waar moet ik beginnen? Deze serie was een verrassing in de beste zin van het woord. In the Curious creations of Christine McConnel speelt Christine zelf de hoofdrol. Ze woont in een huis waarvan je de aankleding wel kan beschrijven als ‘Halloween-Chique’. Daar bakt ze duistere maar toch ook verrassend mooie taarten en koeken, zoals bijvoorbeeld een cookie-ouijabord, en een karkas-taart. Ondertussen beleeft ze avonturen met haar huisgenoten; Rankle de sarcastische gemummificeerde egyptische naaktkat-god, Rosie de niet zo erg charmante wasbeer, die ze ergens opgepikt heeft na een roadkillongelukje en als laatste Edgar de weerwolf. Deze hilarische sidekicks zijn als kers op deze heeeeel erg bizarre Netflix-taart gemaakt van legubere scruffy poppen! Ze hebben elk hun eigen persoonlijkheid en verhaal, wat de rode draad doorheen deze serie zeer goed maakt.

Ik moet wel zeggen, de dingen die McConnell maakt gaan van ‘ok dat moet lukken’, tot ‘nope, beginnen we niet aan’. Toch stoort dat niet, omdat het altijd best wel spannend is om te zien hoe ze haar creaties allemaal vanuit niks uitwerkt. Alle creaties passen ook netjes binnen het verhaal dat zich die afleveringen dan weer voltrekt.

Duistere humor, mooie kleding en taarten overal! Het is lang geleden dat ik een serie tegenkwam die zo erg aansluit bij mijn persoonlijkheid als deze!

Dit is een echte seizoens must-see!

rose.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s