Netflix documentaire tips!

downloadHi!

Ik heb de laatste tijd nogal veel Netflix gekeken, zoals je misschien wel gemerkt hebt. Het leek alsof ik alle boeiende films al bekeken had, en daarom ben ik documentaires gaan kijken! Ik had al snel de smaak te pakken, en wil nu dus 10 van die intrigerende docu’s met jullie delen.

 

Being Elmo (2011)

elmo

Ja, je zou kunnen denken, oei Lauranne, jij kijkt naar rare dingen. Wel ik heb best veel tijd ’s avonds en ja… Nouja neen ik heb hier eigenlijk geen excuus voor. Dit was de leukste documentaire die ik ooit zag! Hij gaat over Kevin Clash, de uitvinder en speler van de allerschattigste muppet, namelijk ‘Elmo’! En blijkt nu dat Kevin net zo lief is als Elmo zelf! Een hele leuke ‘feelgood’ docu dus!

Before the flood (2016)

91TX4lA+1nL._RI_

Leonardo Di Caprio gaat zelf op ontdekking om de effecten van de klimaatverandering te onderzoeken. Ook praat hij met verschillende mensen om na te gaan hoe de opwarming van de aarde eventueel tegengegaan kan worden. Aan het woord komen onder andere Barack Obama, Paus Franciscus en Elon Musk.

Paris is burning (1991)

paris_is_burning

Deze documentaire is een echte klassieker. Hij gaat over de New York ‘Drag scene’ in Harlem. Het is een interessante inkijk in hoe deze subcultuur ontstaan is en hoe zij hun eigen taaltje, gewoontes en waarden en normen ontwikkelen. Je ziet hoe dit alles dan ook zijn plekje krijgt in the city that never sleeps.

Life, animated (2016)

Life-Animated-600x450

Deze docu is een ‘coming of age’ verhaal over Owen Suskind, die als kind niet wou spreken, tot zijn ouders erachter kwamen dat ze met hem konden communiceren door middel van Disney-films. Hij zet nu de eerste stappen naar zelfstandigheid.

 

Twinsters (2015)

gallery-1426628374-featured-mediumDit is een documentaire van Anaïs en Samantha, twee meisjes die elkaar via internet ontmoeten en denken dat ze een tweeling zouden kunnen zijn. Het is een heel ontroerende documentaire waarin de thema’s adoptie, familie, natuur vs opvoeding, en de kracht van sociale media heel mooi weergegeven worden.

Hot girls wanted (2015)

Deze redelijk choquerende documentaire werpt een blik op de porno-industrie en de jonge dames die hierin gelokt worden. Het geeft niet alleen het perspectief, de moeilijkheden en beweegredenen van de meisjes weer, maar bespreekt ook het standpunt van de mannen die hen hierin aan werk helpen.

Feminists, what were they thinking (2018)

feminists-what-were-they-thinking

Ik weet het ‘feminisme’ lijkt soms een beetje een leeg concept, aangezien het bedrukt lijkt te staan op iedere Bershka T-shirt die je ziet. Toch is dit een heel inspirerende documentaire, dat de feministen uit het verleden interviewt. Er komen onderwerpen zoals abortus, identiteit, racisme en moederschap aan bod, aangekaart door enkele bekende sterke vrouwen.

Trump: An American dream (2017)

9211dc968a38942f4a86f29caec5a9dde2bfba34
Dit is een miniserie die je een beeld geeft over hoe Donald Trump zijn imperium heeft opgebouwd. Een mening over de man kan je daarna dan zelf vormen ;).

 

Explained (2018)

MV5BNjU1NzYwMmQtMjEzMS00ODEzLWIxNzAtYjI3M2QwYWFmMTIwXkEyXkFqcGdeQXVyNDA4NzUyMzg@._V1_UY268_CR0,0,182,268_AL_Hah! Een antwoord op alle ‘waarom-vragen’ die we ons af en toe wel eens stellen. Explained is een serie die per aflevering een ander onderwerp kort en bondig bespreekt. In het eerste seizoen zien we zo bijvoorbeeld de volgende onderwerpen;  monogamie, cryptocurrency, dieeten, esports, het uitroepteken…

What the health (2017)

UntitledOké, deze is misschien hier en daar niet echt representatief omdat de documentaire zich afspeelt in Amerika. De voedingswetgeving staat daar niet bepaald zo op punt als bij ons in België, en de praktijken die daar gebeuren shockeren ons daardoor waarschijnlijk nog harder. De documentaire beschrijft diepgaand de voedselindustrie van Amerika en de bizarre samenwerkingsverbanden die daar soms deel van zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s