Netflix: Chilling Adventures Of Sabrina

MV5BOTQyMDYwNDMyOV5BMl5BanBnXkFtZTgwMjM4NTIzNjM@._V1_.png

Hi!

Ik moeten even m’n ei kwijt over de nieuwe Netflix serie ‘Chilling adventures of Sabrina’.

‘Sabrina the teenage witch’ was vroeger al een TV-show, maar deze Netflix serie is voornamelijk gebaseerd op de Archie comics, en lijkt dus helemaal niet op de voormalige 90s Sabrina die we allemaal kennen.

The Chilling adventures of Sabrina is een bijzonder uniek concept, dat me vanaf de eerste aflevering al meenam in een zeer bizar tienerverhaal. Wat de serie binge-worthy maakt is dat deze een duidelijke rode draad heeft, maar ook bestaat uit kleine storylines in iedere aflevering. Op die manier worden bijzondere (en ietwat lugubere) thema’s aangehaald zoals; kannibalisme, satanisme, doden die terugkeren, demonen en bezetenen,… En begrijp me nu niet verkeerd, de serie maakt me niet echt ‘bang’, zoals ik bijvoorbeeld wel een klein beetje angstzweet krijg wanneer ik naar ‘The haunting of hill house’ kijk. Echter kreeg ik wel een beetje een nare ongemakkelijke rilling over me heen dankzij deze vreemde rituelen en wezens. De goede CGI effecten maakten de wezens ook echt helemaal af! Welja, ik ben dus fan van de manier waarop alles gemaakt was, maar Boris vond de Geit-achtige versie van Satan eigenlijk helemaal niks. Smaken verschillen natuurlijk.

Vooral aflevering 5 sprong er voor mij helemaal uit. Het zorgde midden in het seizoen voor heel wat ontluikingen op vlak van personages. We leerden de familie Spellman beter kennen en kregen meer inkijk in ieders verleden en de banden met elkaar. De opbouw van deze karakters doorheen de serie is echt goed aangepakt. Niet alleen Sabrina zelf, maar ook de andere personages zoals de tantes en Ambrose zijn stuk voor stuk karakters waaraan je je zal gaan hechten als je de serie kijkt. Zelfs de vijanden van Sabrina zullen je bekoren, want ook zij zijn niet echt de klassieke ‘evil villains’. Het acteerwerk van de belangrijkste personages ook prima, maar dit steekt soms wel een beetje af tegenover de minder ervaren acteurs die eerder kleine rolletjes spelen.

Als ik enkele puntjes van kritiek moet geven dan moet ik toch wel zeggen dat de serie nogal ‘teen’ is. Het is duidelijk dat ze gemikt hebben op een bepaald publiek. Toch bleek de serie zo een groot bereik te hebben dat zich over alle leeftijden strekt.

Misschien was de serie om zo gericht te zijn op jongeren net een beetje té goor met momenten. De afleveringen zijn ook zeker niet diepzinnig, en de plot-twists zijn soms wat voorspelbaar, maar ik heb de serie toch gebingewatcht, wat wel wil zeggen dat die zeker een groot entertainment gehalte heeft.

Om het kort samen te vatten, deze entertainende serie is zeker en vast het kijken waard, en zorgde ervoor dat mijn halloween-lampjes toch nog een maandje langer konden blijven hangen hihihihi.

Screen Shot 2018-10-03 at 11.27.04 copy 5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s