Netflix: Call the midwife

1524085152113-callthemidwife

Hi!

Help! Ik kan niet stoppen met kijken naar ‘Call the midwife’.

Deze serie is gebaseerd op de memoires van Jennifer Worth. Het verhaal speelt zich af in de ’50s en ’60s en gaat over een groep vroedvrouwen die leven en werken in de ‘East End’ in Londen. Daar wonen ze samen met een groep Nonnen in een klooster. De lokale bevolking belt naar het klooster wanneer zij hulp nodig hebben tijdens een bevalling. De vroedvrouwen en nonnen gaan vervolgens naar het huis van de Londenaren om daar de zwangere vrouwen te begeleiden. Echter blijft het niet alleen bij vroedkunde, maar houden de verpleegsters zich ook bezig met vele andere ziektebeelden.

Er worden bepaalde belangrijke thema’s van deze tijdsperiode aangesneden, zoals de babyboom na de wereldoorlog, immigratie, de introductie van pijnstilling, nucleaire oorlogsvoering, armoede, homoseksualiteit, abortus en nog zo veel meer. Doorheen de jaren waarin de afleveringen zich afspelen is het ook erg informatief om te zien hoe de medische wereld zich evolueert.

Wat voor mij de serie zo bijzonder maakt is dat deze toch wel zwaar geladen onderwerpen niet worden gebracht als een sensationeel verhaal. Elke problematiek is zeer professioneel en respectvol omschreven, wat ervoor zorgt dat de verhalen van alle verschillende individuen die aan bod komen recht tot in je hart kunnen raken. Ik ben bijzonder onder de indruk dat iedere aflevering met detail is afgewerkt en me telkens opnieuw op sleeptouw nam. Deze serie is tot nu toe voor mij een heropfrissing geweest van iedere emotie die ik ooit al in mijn leven gehad heb. Wat de serie dan weer luchtig en kijktbaar maakt is dat er een flinke dosis humor komt kijken bij het leven in het klooster. Dit zorgt ervoor dat je als kijker even tijd krijgt om te recupereren van de emotionele rollercoaster!

Los van het prachtige verhaal waar ik werkelijk geen minpunt op aan te merken heb, nog even kudos aan de makers voor het uitkiezen van een prima cast en geweldige kostuums! Iedereen die me een beetje kent weet dan ook dat ik helemaal weg ben van de 50s & 60s look en feel!

Als er een serie is waarmee ik ‘Call the midwife’ zou moeten vergelijken, dan zou dat ‘The Crown’ zijn. Beide series zijn zeer informatief en hebben me erg veel geleerd over de geschiedenis van Engeland. Toch maakt de veelheid aan informatie het programma niet stijf, en nemen de personages toch een deeltje van je hart in beslag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s