Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn – Davide Morosinotto

48420170_2084265248326267_8963600315869822976_n.png

Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn is een echt avonturenboek. Het mysterie speelt zich af in de verenigde staten, in het jaar 1904. In Louisiana wonen Te Trois, Eddie, Petit en Julie op het platteland in een klein moerasdorpje. Daar vissen ze een blikje op, waar 3 dollar in blijkt te zitten. Echter hadden ze natuurlijk niet verwacht dat die 3 dollar het begin zou zijn van een bijzondere tocht. Ze besluiten om een revolver te bestellen uit de populaire postordercatalogus van ‘Walker & Dawn’. In de plaats van die revolver, krijgen ze helaas een verkeerd pakje toegestuurd. De kapotte horloge die daarin zat zou hun wereld voor goed gaan veranderen. De vier gaan op zoek naar het magazijn van Walker & Dawn, om het verkeerde pakje terug te brengen.

Het boek is gebouwd uit 4 delen, die elk verteld worden vanuit het oogpunt van een andere hoofdrolspeler. Dit zorgt ervoor dat je een goede band kan ontwikkelen met alle belangrijke personages, want hier maakte ik me in begin wel een beetje zorgen over. 4 hoofdrollen zijn voor een kinderboek best wel veel. Echter blijkt dat elk van de vier heeft zijn eigen verhaal, gedachten en emoties, en dat zorgt ervoor dat ieder deel je een verfrissende kijk geeft op het verhaal. Wat verder nog bijzonder is aan het boek is dat de schrijver de minpunten van het leven in de jaren 1900 niet uit de weg gaan. Dat discriminatie en seksisme toen de norm was, is dan ook af en toe wel te zien doorheen het verhaal. Al te shockerend is dit gelukkig niet, en in het begin van de boek vind je alvast een disclaimer van de vertalers, waarin ze uitleggen dat dit alles toen helaas zeer gewoon was.

Wat ik aan dit jeugdboek wel fijn vind, is dat hij ondanks zijn dikte wel telkens het plot rustig blijft opbouwen. Het boek blijft spannend tot op het einde. Ook het grafische aspect is zeker een enorm pluspunt! De mooie tekeningen die voor ieder hoofdstuk geplaatst zijn zorgen ervoor dat kinderen goed kunnen volgen tijdens de reis naar het mysterie. Het zijn fijne houvasten doorheen dit dikke boek.

Kortom, zoek je nog een kinderboek voor onder de kerstboom, dan is dit zeker en vast een aanrader!

Screen Shot 2018-10-03 at 11.27.04 copy 5

❀ ISBN 9789059246003 ❀ Baeckensbooks 2018 ❀ 10-15 j. ❀ 478blz. ❀

Eén opmerking over 'Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn – Davide Morosinotto'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s