Mijn leven na jou – Katherine Center

Hi! Na een laaaaange pauze met heel wat puppyopvoeding (of het lukt, dat laat ik maar even in het midden), ligt Zappa een beetje te knagen op z’n beentje. De ideale moment om de draad weer op te pikken en te doen wat ik het allerliefste doe: mijn liefde voor boeken delen! En die begint vandaag met ‘Mijn leven ja nou’.

Een vliegtuigcrash gooit het leven van Margaret volledig om. Haar vriend heeft geen schram, maar zij moet nu leren leven met een dwarslaesie. Wat de beste dag van haar leven zou moeten zijn, werd het begin van een lange weg, vol tegenslagen, maar ook vol hoop. Ze leert dat de nieuwe Maggie misschien anders is dan ze zich had voorgesteld. Maar misschien blijkt ze veel sterker te zijn dan ze zelf dacht.

Het plot van het boek lijkt op het eerste zicht best deprimerend, maar werkt eigenlijk zeer motiverend om je leven in handen te nemen. Mee volgen hoe Maggie haar leven weer op de rails probeert te zetten en sterk probeert te zijn doet je eraan herinneren dat mensen heel wat meer kunnen overwinnen dan we soms zouden denken.

Romance is niet mijn meest gelezen genre, dit boek heeft me dan ook erg positief verrast. Misschien kwam dat omdat de auteur erin slaagde om erg leuke personages neer te zetten, zoals de kinesist en de zus. Deze personages zorgden er bijvoorbeeld voor dat ondanks de zware thema’s, er zeker en vast voldoende humoristische lichtheid werd gebracht.

Het boek leest ook heel erg makkelijk, het telt slechts 360 pagina’s en laat voldoende plek tussen de alineas.

De onderliggende boodschap van het verhaal maakt het boek zeker en vast de moeite waard om te lezen. Het leven is niet eerlijk, niet iedereen heeft evenveel geluk, maar dat mag je er niet van weerhouden om je dromen na te gaan. Het leven is onvoorspelbaar, meestal gaan dingen niet zoals gepland, maar dat is oké. Je hebt maar één leven, en dat staat niet stil.

❀ ISBN 789022582428❀ Romance ❀ Boekerij via Lannoo ❀ 368 blz. ❀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s