Elandsoog – Esther Quatfass

Christian moest zijn bivakplaats op het eiland Elandsoog opzeggen omdat de nieuwe eigenaren liever geen pottenkijkers willen. Christian besluit op onderzoek uit te gaan en houdt de nieuwe bewoners, Ivar en Zahra in de gaten. Hij komt te weten dat Ivar niet vies is van wat geweld. Als zijn vriend op één van hun tochtjes door het eiland wordt neergeschoten, is Christian ervan overtuigd dat er met Ivar iets goed mis is. Echter moet Christian de anderen er niet alleen van overtuigen dat dat zo is, hij moet ook zijn eigen onschuld zien te bewijzen. Echter blijkt hij niet de enige te zijn die in de Zweedse bossen ronddwaalt,… Houdt iemand hem ook in de gaten?…

Van Esther Quatfass had ik nog nooit eerder gehoord. Elandsoog is van in februari 2019 uit en werd haar debuut thriller. Ik moet zeggen, wat dit boek vooral zo bijzonder maakt is zeker en vast de beschrijvingen van de natuur. Blijkbaar trok de Nederlandse Quatfass na haar studies naar Estland om er meerdaagse sledehondentochten te organiseren. Daarna verhuisde ze naar Lapland en besloot ze om zich meer op schrijven te gaan focussen.

Naar mijn mening was het verhaal iets tussenin een thriller en een roman, de focus om de omgeving, wat ergens natuurlijk ook wel mooi was om te lezen, haalde me af en toe een beetje uit de spanning. De achtervolgingen duurden ook best lang, en volgden elkaar vrij snel op. Het verhaal is wel heel literair geschreven, maar echte spanning en plottwists ontbraken me soms een beetje. Het eerste deel van het boek vond ik fijner om te lezen dan het tweede.

Niet dat ik er eigenlijk niet van genoten heb, ik vond het boek zeker wel de moeite waard om onder m’n dekentje te lezen, maar me echt bijblijven deed hij niet. Misschien ben ik niet zo’n fan van thrillers over het algemeen en ligt het daaraan? Heb je een andere mening over dit boek, laat het dan gerust even achter in de comments!

❀ ISBN 9789401456623❀ Thriller ❀ Lannoo ❀ 240 blz. ❀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s