Het instituut – Stephen King

In ‘Het instituut’ volgen we twee verhalen, het verhaal van Tim, een volwassen man die zijn leven opnieuw probeert op te bouwen na zijn ontslag bij de politie, en het verhaal van Luke, een pientere jongen die op een dag wakker wordt in een exacte kopie van zijn slaapkamer. In een instituut waar bijzondere gekidnapte kinderen onderworpen worden aan medische tests.

Luke lag me meteen na aan het hart! Ik wou weten wat zijn speciale kneepje was, wou weten wat het doel was van dat vreselijke instituut. Oh ik stemde helemaal op Luke om die stoute mannen te slim af te zijn!

Het is verder eigenlijk wat moeilijk om spoilervrij een review te typen want in de eerste 200 pagina’s gebeurt eigenlijk vrijwel niks. King maakte dit keer ook wel weer wat leuke karakters, maar er kwamen bij mij zeker ook enkele flashbacks naar reeds bestaande King-kinderen op… Dat King goed is in vriendschappen onder kinderen beschrijven was me wel al bekend. Misschien komt dit voornamelijk voort uit ‘IT’, nuja, dat weet ik van die lieve Freya, want natuurlijk las ik dat boek eigenlijk niet want EHM CLOWNS NOU NEE BEDANKT! Echter vond ik dat de vriendschappen in dit boek misschien een klein beetje geforceerd waren. De reden dat er dus niet zo bijster veel gebeurde was misschien omdat King ons wat tijd wou laten doorbrengen met zijn kindjes zodat we van hen gingen houden.

Na de 200 pagina’s komt er echter wel een tof plot. Het is zeker leesbaar voor iemand die nooit eerder een King boek gelezen heeft. Het is heel begrijpbaar en makkelijk om te volgen, hoewel sommige omgevingsfactoren wel heel ‘toevallig’ passen in het plot van ontsnapping en dergelijke. Het is dus wel een beetje voorspelbaar. Ik hou er misschien eerder van om alle kleine details aan elkaar te knopen en verrast te worden met een knaller van een ontknoping, dat is nu niet echt het geval.

Deze review is misschien een beetje ‘all over the place’, dat komt omdat ik het boek wel entertainend vond en Luke een plekje in mijn hart heeft gestolen, maar toch was het boek ook erg lang en voorspelbaar, maar het entertainde me tegelijkertijd ook wel echt. Ik denk dat ik er wel een film van wil zien, misschien leent het zich daar meer toe!

❀ ISBN 9789022587423 ❀ Thriller / horror ❀ Boekerij ❀ 544 blz. ❀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s