Geluisterd! Molly & het kattencafé – Melissa Daley

Molly is een poes met streepjes (een tijgerkat wou ik typen, maar geen idee of dat wel zo algemeen Nederlands is?) die gelukkig samenwoont met haar baasje Margery. Molly krijgt er resjes eten, veel aandacht en knuffels, kortom, alles wat een kat maar kan wensen. Helaas merkt ook Molly dat Margery steeds verwarder en vergeetachtiger wordt, tot op een gegeven moment haar zoon beslist dat Margery naar een rusthuis moet gaan. De zoon stuurt Molly daarom naar een nieuwe eigenaar, maar daar kan ze haar plekje niet vinden. Zo besluit ze op pad te gaan, en dan begint een avontuur.

Na een tijdje rondzwerven op straat wordt Molly in huis genomen door de lieve Debby en haar dochter. Hierdoor zal niet alleen Molly’s leven veranderen, maar zeker en vast ook dat van Debby.

Het verhaal op zich is vrij voorspelbaar en stelt weinig voor. Het is heel doorzichtig wat er allemaal zal gebeuren, maar dat maakt het niet minder heerlijk om naar te luisteren. Het lijkt me een echt boek om lekker bij je op de bank te nemen wanneer je eens een leesdipje hebt. Het is een feelgood boek met een hoog awwww-knuffelgehalte. Misschien had het wel wat diepzinniger gemogen, maar ik denk dat ik nog nooit echt een diepzinning boek las met een dier in de hoofdrol. Mij deed het alvast zin krijgen om nog eens een bezoekje te brengen aan het Katten Café in Gent!

❀ ISBN 978909789400511002 ❀ Roman ❀ A.W. Bruna ❀ 302 blz.❀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s