Het vreemde verhaal van dr. Jekyll & de heer Hyde – Bies Van ede

Een dun boekje met een prachtige kaft. Sierlijke letters en met stof bekleed. Het verhaal van Jekyll & Hyde in een nieuw jasje. De hoofdpersoon, Mr. Utterson, gaat op zoek naar de mysterieuze heer Hyde. Hij hoort een verhaal van een feit van zinloos geweld door Hyde op straat en raakte sinds dien in de ban van het vinden van deze man. Zijn speurwerk raakt in een stroomversnelling wanneer hij ingehuurd wordt als advocaat voor het vastleggen van een testament van een zekere meneer Jekyll, die al zijn bezittingen nalaat aan Hyde.

We zien het verhaal vanuit de ogen van Jekyll, die beschrijft hoe hij door middel van een drankje zijn goede van zijn slechte kant wist te scheiden. Wanneer de duistere kant zich meer en meer begint te uiten besluit dr. Jekyll te stoppen met het drankje, maar al snel blijkt dat hij te laat is. Tegen zijn wil transformeert hij in de duistere Hyde, die hij niet meer in de hand kan houden…

Het verhaal van Jekyll & Hyde is geschreven met een kritische blik op de samenleving van die tijd, waarin wetten en normen een bijna verstikkende rol speelden. De strijd tussen wat goed en kwaad is, zorgt voor de interne worsteling van Jekyll. Het verhaal heeft ook een diepere psychologische betekenis, waarin de schrijver experimenteert met bewustzijn en onderbewustzijn.

Nuja, ik zou nog wel even kunnen doorgaan, maar het komt er dus op neer dat deze fijne moderne hervertelling heel aangenaam is om te lezen! Het ligt aan de basis van vele horror-verhalen en is een echte grondlegger in zijn tijd!

❀ ISBN: 978 94 6349 252 2 ❀ Klassieker ❀ Blossom Books ❀ 112 blz.❀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s