Blogtour – Leugenaar Leugenaar – Herman van de wijdeven – Oost-Vl.

Krokusvakantie! Tijd voor leestips! Doe eens een buddyread met je tiener, bijvoorbeeld met het boek Leugenaar leugenaar.

Lees samen met je tiener hetzelfde boek, lees het aan elkaar voor of spreek af op een bepaalde dag een bepaald hoofdstuk uit te hebben en samen te bespreken! Niets dat tieners zo motiveert als iets beter/sneller doen dan hun ouders! 🙂 haha! Wat ben ik blij dat ik daarom als Oost-Vlaamse blogger dit boek vandaag in de bloemetjes mag zetten!

Leugenaar leugenaar is zo’n boek dat je als ouder met je kind wilt bespreken. De delicate thema’s zoals echtscheiding, schuldgevoelens, rouwen, verlies, vriendschap zijn onderwerpen die je makkelijker bespreekbaar maakt via het samen lezen, dan wanneer je er met je tiener een gewoon ‘gesprekje’ over zou gaan hebben. Kinderen en jongeren praten makkelijker over moeilijke thema’s door deze te verbinden aan een personage, eerder dan het over hun eigen gevoelens te gaan hebben. Het boek heeft ook het perfecte aantal pagina’s om de minder gemotiveerde jonge lezer over de drempel te trekken.

Het boek vertelt het verhaal van Charlie, een meisje dat het moeilijk heeft met de scheiding van haar ouders. Wanneer ze te weten komt waarom haar papa vertrokken is raakt ze in de war. Ze is erg boos en laat dit aan de hele wereld rondom haar merken. De communicatie loopt een beetje vast, niet alleen met haar beide ouders maar ook met haar vriendinnen, leerkrachten,… Charlie’s kwaadheid zorgt er zelfs voor dat ze iemand anders ernstig in de problemen brengt, maar wat zijn de gevolgen… En heeft ze het meisje niet wat verkeerd ingeschat?…

Leugenaar leugenaar is een 13+ boek dat niet alleen voor jongeren maar ook voor ouders zeer zinvol is. Het geeft je een inkijk in hoe en waarom kinderen hun gevoelens projecteren op anderen en tonen een manier van omgaan met verdriet die vaker onderbelicht, maar toch zo relevant is bij jongeren.

❀ Querido ❀ Jeugd +13 ❀ 2020 ❀ 192 blz. ❀ ISBN 9789045124087

Voor meer blogposts:
Axellesbooks, Valeriesboekenwereld en Dingendiefijnzijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s