Zonder Handen – Ianthe Sahadat

Kat is een schuchtere 19jarige studente die haar dagen vult met schrijven en haar uiterste best doet om onzichtbaar te zijn. Ondanks haar verlangen om onzichtbaar te zijn wilt ze er toch bij horen.

Kat heeft ook een baantje in een lokaal café, waar ze luistert naar de verschillende verhalen van de vaste klanten.

Wanneer Kat de mysterieuze, achternaam- en telefoonnummerloze jongen Rif leert kennen, ontstaat een bijzondere vriendschap. Hij geeft haar het gevoel dat ze gezien mag worden, dat ze meetelt en interessanter is daar haar giechelende huisgenoten. Kat neemt hem in vertrouwen en vertelt hem hoe ze tijdens haar jeugd door verschillende meisjes werd buitengesloten. Onder invloed van Rif besluit ze om wraak te nemen. Wat in het begin onschuldig lijkt, blijkt toch wel uit te monden in iets dat té ver gaat.

Ik wist in het begin niet goed waar ‘Zonder handen’ naartoe zou gaan, gelukkig werd het verhaal al snel spannend en kon het me geboeid houden tot de laatste toch wel heftige, onverwachte plotwending.

Waar het boek zich als een verhaal van opgroeien profileert vind ik het verhaal van Kat wel heel kort. Het gaat slechts over een kleine periode van haar leven en echt veel ‘groeien’ wordt er niet gedaan. De beslissingen die Kat neemt en de manier waarop ze zich laat leiden door Rif lijken soms een beetje ongeloofwaardig, zeker wanneer dingen uit de hand lopen. Ik denk dat ik het boek zelf eerder in een Young Adult categorie zou plaatsen, ook gezien het taalgebruik en de leefwereld van de personages.

❀ Prometheus ❀ Roman ❀ 2019 ❀ 256 blz. ❀ ISBN9789044634617

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s