Hell City – Joanne Carlton

We worden samen met Allie, of tenminste, ze denkt toch dat ze Allie heet, terecht in een brandende ietwat post-apocalyptische stad. Een stad die niet verlaten blijkt, want al snel krijgt Allie te maken met het eerste monster dat ze moet zien te verslaan. De eerste van velen. Net wanneer het lijkt alsof ze de moed zal opgeven komt een bijzondere hond op haar pad. Zal het Allie lukken om al haar vijanden te slim af te zijn? Zal ze zichzelf kunnen laten evolueren tot de sterke jonge vrouw die ze eigenlijk is?…

Waar ik eerst een beetje in de war was over waar Hell City naartoe ging gaan werd ik na enkele hoofdstukken toch geïntrigeerd. De herhalingen, het steeds opnieuw beleven. Het subtiele groeien van het personage naar sterker en sterker worden,… Ik wilde weten wat hierachter schuilde. Wanneer op het einde van het verhaal de puzzelstukken dan ook in elkaar klikken was ik zeer aangenaam verrast. Wat een slimme, rakende plottwist! Ik werd meteen even wakker geschud. Dit was werkelijk het verhaal een draai geven zoals alleen Joanne Carlton dat kan.

Dit verhaal is (helaas) herkenbaar voor velen maar geeft daarnaast ook een bijzondere krachtige boodschap van overlevingsdrang weer. De perfecte krachtige woordkeuzes zorgen ervoor dat het boek je meesleept tot aan de laatste pagina’s. Ook een extra petje af voor de illustraties van Thomas Philip Acid (die tevens een tattoo-artiest bleek te zijn nadat ik hem googlede, cool!).

❀ Hamley Books ❀ YA ❀ 2020 ❀ 200 blz. ❀ ISBN9789463967235

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s