Jane Doe: doolhof der dimensies – Jeremy Lachlan

Wanneer een aardbeving het eiland Bluehaven opschrikt verdwijnt de vader van Jane op een mysterieuze manier.

Jane besluit op zoek te gaan, maar dit blijkt niet zo simpel als ze dacht. Haar vader zit vast in een andere dimensie, tussen twee verschillende werelden in. Een gevaarlijk doolhof met boobytraps en geheime gangen. Maar jane is niet de enige die op zoek is naar haar vader… Er is nog iemand naar hem op zoek, een man die al zijn geheimen kent, een man met een leger,…

Samen met een stel bijzondere vrienden, de pyromaan Violet en de goochelaar Hickory komt ze erachter dat dit avontuur veel groter is dan ze ooit had durven denken.

Wat een genot is dit boek om voor te lezen aan kinderen. Heerlijk spannende scenes afgewisseld met een bommetje aan humor om de griezelige stukjes te verlichten. Ik zou dit boek durven vergelijken met gelijkaardigen zoals Nevermoor of Stormwachter. Een fijne magische duik in de wereld van een bijzonder meisje met meer in haar mars dan je misschien zou verwachten. Een knallend onverwacht einde.

Jane Doe is een middlegrade die smaakt naar meer, en er is meer. Het 2e deel van de Jane Doe Saga is reeds beschikbaar in het engels. Het boek heeft alles om een goede film van te kunnen maken. Beeldende vertellingen, heerlijke ontluikende vriendschappen, én een prima slechterik die de plannen dwarsboomt.

❀ Baeckens Books ❀ Middlegrade ❀ 2019 ❀415 blz.❀ ISBN9789059247109

3 gedachten over “Jane Doe: doolhof der dimensies – Jeremy Lachlan

  1. Deze lijkt me stiekem ook wel leuk nu. Na Nevermoor wou ik zeker meer Middlegrade boeken gaan lezen, maar ben er nog niet aan toegekomen. Ik zet hem in ieder geval op de lijst! Mocht de bieb weer eens opengaan..

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s