Toxine – Rani De Vadder

Khala is een Offer. Haar lichaam is bezit van de Opperheer. Hij wilt haar bijzondere Kracht voor zichzelf, om machtiger te zijn dan ooit tevoren. Wanneer Khala 18 jaar wordt besluit ze om te ontsnappen uit het weeshuis waar ze als kind in werd geplaatst. Helaas slaagt ze er nogal moeilijk in om te verstoppen, daardoor ontmoet ze de mysterieuze, knappe bandiet, Vex. Samen met hem en andere bondgenoten die hun pad kruisen beslutien ze om de Opperheer tot zijn ondergang te brengen.

Toxine is het debuut van Rani De Vatter, dat zou je wel eens kunnen verbazen, want dit verhaal leest echt als een trein! Wat een heerlijk uitgediepte fantasy-wereld heeft zij gecreeërd. Ridders, heren, bandieten, demonen, wapens,… De middeleeuwse elementen die samengaan met laserwapens, en het voelt niet eens onnatuurlijk. Haar ervaring door het schrijven van verschillende kortverhalen op het online platform Wattpad hebben hier zeker en vast vruchten afgeworpen. Dat er heel wat denkwerk in het bouwen van dit koninkrijk en zijn karakters is gekropen dat kan niet anders.

De karakterontwikkeling van de personages is ook echt fenomenaal. Wat een heerlijk stoer meisje is Khala, niet bang op er alleen op uit te gaan. Genoeg vertrouwen in de mensheid maar toch ook niet naif. De vriendschappen die worden opgebouwd en de weg die ze samen afleggen is er echt eentje waar je meteen mee in zit.

Toxine heeft me op geen enkel moment verveeld. Ik kon het niet neerleggen en heb het op één middag uitgelezen. Een verfrissende orinele young Ik ben benieuwd naar wat Rani De Vadder ons nog meer zal brengen!

Misschien wel een kleine waarschuwing: het boek was doorheen de eerste hoofdstukken wel nogal beeldend en een klein beetje intens qua geweld. Ik had dit niet echt verwacht. Het stoort niet maar het lijkt me wel goed om dit te weten wanneer je aan het boek begint.

❀ Hamley Books ❀ YA ❀ 2020 ❀ 300 blz. ❀ ISBN9789463967075

2 gedachten over “Toxine – Rani De Vadder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s