Havenfall – Sara Holland

Sara Holland, een auteur u misschien wel bekend van favoriete YA Fantasy titels zoals Everless, heeft een nieuw verhaal geschept. Een compleet nieuwe wereld met een compleet nieuw verhaal.

Havenfall is de luchtige weekend-read die ik nodig had!

Maddie droomt er al sinds haar kinderjaren van om de herberg van Havenfall over te nemen van haar oom Marcus. Een herberg die zich bevindt in een soort neutrale zone tussen verschillende koninkrijken, die ooit in oorlog leefden. Het is er niet alleen veilig voor de diverse bezoekers maar ook voor Maddie, die wilt ontsnappen aan haar verleden, haar overleden broer en haar moeder die vastzit, beschuldigd voor diens moord.

Wanneer blijkt dat er een doorgang naar een duister, verbannen deel van de werelden terug opengemaakt is, ontstaat er chaos in Havenfell. Marcus wordt vermoord en Maddie is verplicht om de boel over te nemen. Of Maddie erin zal slagen om Havenfall te redden, dat laat ik alvast in het midden voor jullie om te lezen.

Havenfall heeft het recept om een YA helemaal te laten slagen. Ontluikende romance, een mysterieuze familiesituatie, een magische wereld,… wat blijft het heerijk om je te laten meevoeren naar een koninkrijk waar je alles over te weten wilt komen.

Wat misschien wel een beetje onhandig is, misschien is dit omdat het slechts het eerste deel is van de serie, is dat je weinig inkijk krijgt in het leven van de personages. Het boek is vooral geschreven vanuit Maddies perspectief en lijkt niet diep in te gaan op de relaties en vriendschappen die ze heeft. Behalve haar bijzondere romance is er maar weinig plaats voor diepgang met anderen. Dat had voor mij wel anders gemogen.

❀ Blossom Books ❀ YA Fantasy ❀ 2020 ❀ 284 blz. ❀ ISBN9789463491891

Eén opmerking over 'Havenfall – Sara Holland'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s