Als katten van de wereld verdwijnen – Genki Kawamura

En dan hoor je op een dag dat je terminale kanker hebt. Een verontrustend noodlot, de dood nadert… Tot op een dag, de duivel langskomt in zijn hawaiihemd, met de boodschap dat hij je leven wilt verlengen in ruil voor verschillende dingen die de wereld niet meer zal hebben.

De duivel laat hem een bepaalde keuze, over wat precies mag verdwijnen. Bij elk ‘ding’ dat vervolgens weg is krijgen we de gedachten van ons hoofdpersonage. De dieperliggende boodschap van het boek lijkt me dan ook het vraagstuk te zijn van wat iemand nodig heeft in zijn leven, en waar hij perfect zonder kan. Een vraag die van uit ieders perfectief wel anders ingevuld kan worden, maar toch ook wel heel wat gelijkenissen kan hebben. Het zet toch aan tot nadenken welke zaken voor mij belangrijk leken maar dat eigenlijk helemaal niet zijn.

Kawamura heeft in Japan maar liefst al meer dan een miljoen exemplaren van ‘Als katten van de wereld verdwijnen‘ verkocht. Het boek is niet echt in de fantasy-categorie te vinden, alsook is het geen roman te noemen. Een kort, eenvoudig boekje (200p.) dat met zijn heldere zinnen een fijne leeservaring biedt. Vrij moeilijke thema’s worden met mooie taal en veel humor aangepakt. Het boek voert je door verschillende emoties heen, het deed me lachen, ik voelde de ongemakkelijkheid en de pijn van het geteisterde hoofdpersonage.

Eén opmerking over 'Als katten van de wereld verdwijnen – Genki Kawamura'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s