Wrap up #3: Juni 2020

De maanden lijken de laatste tijd voorbij te vliegen, corona zorgt er nog steeds voor dat ons dagelijks leven nog steeds niet is zoals het was. Ik kan alleen maar hopen dat dit alles snel voorbij zal zijn, maar ook daar krijg ik steeds meer twijfels over…

Deze maand las ik onder andere:

twee fonkelende rode sterren in blinkend witte sneeuw – Davide Morosinotto
Als katten van de wereld verdwijnen – Genki Kawamura
Skyward – Brandon Sanderson (voor de podcast)
Ik heet Reinier en ons huis is afgebrand – Joke Van Leeuwen
• Zullen we het liefde noemen – Tine bergen (blogtour: 10/7/2020)

De eerste twee weken van juni werden door mij voornamelijk thuis besteed. Na een operatie die ietwat gecompliceerder bleek dan verwacht, en vervolgens een vervelend incidentje met hete thee en een springend hondje had ik het even lastig. MAAR! het zorgde ook wel voor wat nieuwe energie! De momenten waarop ik niet als een kamerplant naar Netflix lag te staren heb ik ook heel wat kunnen nadenken over waar ik naartoe wil met o.a. mijn blog en mijn andere tijdsinvullingen. Het heeft me doen inzien dat ik heel erg hou van het werk dat ik nu doe, maar toch kriebelt het ook om verder nog aan iets nieuws te beginnen, een aanvulling op de leuke job die ik nu heb. Hoe dit allemaal precies vorm zal krijgen daar ben ik zelf nog niet aan uit, maar het denkproces is alvast gestart!

Verder nog even een random shout-out naar Boris, die twee weken lang zijn zachte zitbank heeft afgestaan aan mij, thanks Bruh! Dat oerlelijke nachtmerrie-brengende Alien-beeld heb je dubbel en dik verdiend!

Het meest spannende moment van Juni was voor zeker en vast mij het opnemen van onze nieuwe podcast! Samen met Freya ging ik aan de slag en besloten we om jullie elke maand te voorzien van verse Fantasy & Sci-fi leestips! We kozen twee knallers om onze reeks te starten. Oké, de audio is nog niet optimaal, en vergeef onze amateuristische sound-effects voorlopig, we werken er alvast aan! Oefening baart kunst, hoop ik dan, haha! Als je nieuwsgierig bent naar onze eerste aflevering, dan kan je deze luisteren op de blog, of via spotify!

Blijkbaar is er in deze maand ook een magische ‘week van de eclair’. Wist ik niet, maar bring it on! Het ideale dessert voor vaderdag, al was hij zelf niet al te gek van de mysterieuze eclair waarvan we dachten dat er pindakaas op lag! Ops! Ook in dat zelfde weekend waren Boris en onze homegurl Linde heel erg enthousiast over de DOUBLE RAINBOW die onze tuin versierde. Een van de betere weekends, althans voor mij toch.

Verder is het ook een beetje een maand rond afscheid nemen geweest. Wij zijn op wandel gegaan (wel, ik heb eten gemaakt, want wandelen kon ik niet) voor ons lieve kleine, helaas stilgeboren neefje, Wannes. Dankzij deze wandeling konden we ons steentje bijdragen om het Berrefonds te steunen. Het Berrefonds ontstond om ouders bij het verlies van een baby te ondersteunen met een koffertje vol spulletjes en inspiratie om tastbare herinneringen te maken, maar is nu intussen uitgegroeid tot een warme organisatie die elke dag het verschil probeert te maken voor ouders, grootouders, familie, vrienden en zorgverleners bij het grootst denkbare verlies. Als je zelf meer onder het onderwerp wilt weten is het zeker en vast de moeite waard om het boek ‘Het rouwt in jou’ te lezen. Je kan het lenen in de meeste bibliotheken, maar kan het ook bestellen via deze link, en zo het Berrefonds steunen.

2 gedachten over “Wrap up #3: Juni 2020

    1. Dat klopt, je merkt soms ook wel dat de taal, al is ze bijna net hetzelfde, soms een barriere vormt tijdens het lezen. Ik vind het persoonlijk ook niet heel fijn om een Nederlands boek te gebruiken waarin specifieke Nederlandse spreektaal zit of bepaalde uitdrukkingen. Ik ben momenteel bezig in een feelgood waar het nu gaat over the voice of holland. Nouja, ik kon gelukkig wel een beetje volgen hihi.

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s