Misverstand in de middle of nowhere – Lis Lucassen

Het lezen van ‘Veel liefs’ heeft een vreemd gevoel in me losgemaakt. Ik was helemaal vergeten dat ik zo kon opgaan in een feelgood verhaal! Voor mij een welverdiende ontspanning na een werkweek. Het maakte me nieuwsgierig naar nieuwe verhalen binnen dit Genre!

In ‘Misverstand in de middle of nowhere’ komen we in het leven van Dorothee terecht. Ze heeft haar leven helemaal bij elkaar. Een woonst in Amsterdam, een vriendje en een kantoorbaan. Tot haar leven plots wordt omgegooid. Ze krijgt een erfenis van haar grootvader. Een huis in ‘De Achterhoek’. (Een plek die mij tot voor heen al een klein beetje bekend was via het programma ‘Chateau Meiland’!) Dit huis krijgt ze helaas niet voor niks, in het contract staat dat ze er eerst een maandje in zal moeten wonen. Dat wonen zal ze niet alleen doen, want ze maakt er kennis met de knappe Wes. Een jongen die mocht inwonen bij haar grootvader in ruil voor werk in zijn autogarage. Onverwacht zorgt hij voor een frisse wind in het leven van Dorothee. Welke keuzes zij na de 30 dagen in de achterhoek zal maken, dat laat ik aan jullie over om te lezen…

Het boek telt niet zo veel paginas, maar leest daarneest ook gewoon heel vlot. Het taalgebruik en de timing van bepaalde woordkeuzes geven dit boek best wel een extra dimensie. Het maakt het boek met momenten echt hilarisch. Ik moet wel zeggen dat ik als Vlaamse mij af en toe kan storen wanneer ik een boek heel erg vind focussen op een Nederlands publiek. Dit stoorde mij deze keer echter niet in de woordkeuzes, maar misschien wel een beetje in de typisch Nederlandse programma’s die aan bod kwamen. Al was dat met een beetje googlen ook weer vrij snel opgelost!

Naast Dorothee waren er ook enkele personages in het boek waar ik me al snel ging hechten. Je merkte tijdens het lezen zeker dat er best wel wat aandacht werd besteed aan voldoende diepgang in de belangrijkste personages. Dat de ietwat vervelendere personen in het boek dan weer echt ronduit vreselijke mensen bleken te zijn vond ik misschien een beetje jammer. De keuzes die daar gemaakt werden begreep ik soms niet helemaal.

Een prima feelgood van Nederlandse bodem, fijn om binnenkort mee te nemen als snelle read op vakantie!

Bedankt, Zomer & Keuning, voor mij dit exemplaar op te sturen.

❀ Zomer en Keuning ❀ Feelgood ❀ 2020 ❀ 237 blz. ❀ EAN 9789020538281

Eén opmerking over 'Misverstand in de middle of nowhere – Lis Lucassen'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s