Zullen we het liefde noemen – Tine Bergen

Toen Tine Bergen haar nieuwe boek in mijn brievenbus viel maakte ik meteen een vreugdedansje. Bergen is journalist en auteur van niet alleen fictie, maar ook non-fictie en jeugdboeken. Na haar psychologische thriller uit 2019 ‘Vissen praten niet’ was ik dan ook benieuwd waar dit nieuwe verhaal me heen zou voeren.

Esther is een getrouwde vrouw met twee kinderen. Ze leeft een normaal leventje met haar normale gezin. Tot op een dag haar zoontje in de auto zit die haar buurman, zijn leraar op school, doodrijdt. Wat daarna volgt is een intrigerende zoektocht naar het hoe en wat van deze gebeurtenis. Esther gaat op zoek naar antwoorden. Die zoekt ze onder andere bij haar man, die niet op goede voet stond met het slachtoffer. Een slordige man die zijn zoon wel eens alleen in de auto zou kunnen achterlaten.  Of heeft het iets te maken met haar schoonbroer? Die vaak zwijgend en volgzaam meegaat in de ideeën van haar man…

Wanneer Esther probeert om de aandacht zo veel mogelijk van haar zoontje weg te houden zien we ook een andere kant van haar. Ze probeert het leven in een affaire te jongleren met een leven als huisvrouw en moeder. Daarnaast worden we geconfronteerd met een bijzondere familiegeschiedenis, die niet van een leien dakje liep.

Bergen sloeg er in om een een herkenbare, volkse thriller te schrijven die zich afspeelt in een ‘normaal’ Vlaams gezin. In hoeverre dat dan natuurlijk bestaat hé. Dit 260 pagina’s lange verhaal steekt voor mij met kop en schouders uit boven de tegenwoordig alom bejubelde hippe, dikke, thrillers die zich afspelen in bijvoorbeeld Scandinavië. Bergen heeft geen achtervolgingen, extreme plot-twists en losgeslagen kwaadaardige personages nodig om haar boek spannend te maken. In zo’n mate dat ook lezers die helemaal niet van thrillers houden zich in dit boek zullen laten meeslepen.

Als je wil weten of je het ‘nog liefde kan noemen, ook wanneer het zo veel pijn veroorzaakt?’, lees dan zeker dit compacte pareltje.

❀Uitgeverij Vrijdag❀Psych.Thriller❀2020❀264 blz.❀ EAN 9789460018862❀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s