Ava en het gesponnen poezenweb – Marieke Poelmann

Een kinderboek over katten, is dit wat ik altijd gemist heb in mijn jeugd? Misschien wel! Poezen hebben altijd al een deel uitgemaakt van mijn leven, dus ik dook met heel veel plezier in dit verhaal!

Ava is dol op katten, haar moeder daarintegen absoluut niet. Katten komen het huis niet binnen, want haar ouders hebben het veel te druk met hun werk, en Ava en haar broertje moeten elke dag naar school. Daarom vult Ava haar dagen met het kijken naar grappige kattenfilmpjes op het internet, en baart ze haar droom om een eigen katje te hebben veilig op.

Op een dag vindt Ava een rode, gewonde kater op straat. Samen met haar broertje besluit ze om de dierenambulance te bellen. Terwijl ze wachten voelt Ava meteen een band met het diertje. Ze geeft de kat een naam, Scratch. Wanneer Scratch in het dierenasiel terechtkomt besluit Ava om zo vaak mogelijk op bezoek te gaan. Omdat ze erg veel tijd met hem en de andere katten doorbrengt ontdekt ze al snel dat de poezen een geheim hebben, ze zijn veel slimmer dan Ava had verwacht. De poezen hebben één doel, geadopteerd worden door zo schattig mogelijk in beeld te komen op het gesponnen poezenweb (waarvan wij denken dat dat internet heet natuurlijk). Of Ava hen daarbij kan helpen? Dat lees je in dit verhaal.

Dit boek is ongelofelijk schattig en fijn om te lezen. De relatie die Ava met Scratch heeft zal voor heel wat herkenning zorgen bij kindjes met huisdieren. Maar niet alleen Scratch is tof, ook alle andere personages hebben elk hun unieke persoonlijkheid. Poelmann schept prima verhaallijn om zowel groot als klein te kunnen entertainen Al denk ik dat de cover misschien wat misleidend is. Het is zeer zeker wel een boek voor de wat jongere lezers. Het verhaal is namelijk heel vlot en duidelijk geschreven en is zeker ook geschikt voor kinderen die niet zo vaak lezen. Een perfecte inleiding voor jongere kinderen in de wereld van Fantasy en Sci-fi! Want er zit duidelijk heel wat fantasie in dit verhaal verwerkt. Af en toe had ik misschien het gevoel dat er nét wat te veel uitgelegd werd. Alsof kinderen niet zelf een aha-moment konden hebben omdat alles nét wat te letterlijk stap-voor-stap werd aangebracht. Maar dat is natuurlijk slechts een klein puntje van kritiek, over een prachtig kinderboek dat nu al onder de kerstboom mag gaan leggen! 😉

❀ Kluitman ❀ vanaf 9j. ❀ 2020 ❀ 224 blz.❀ EAN 9789020624960 ❀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s