Stella en de zeemeeuw – Georgina Stevens & Izzy Burton

Vandaag zet ik toch nog een keertje een prentenboek in de kijker. Meestal valt daar niet zo veel over te vertellen, maar dit boek is toch nét even anders.

Stella en de zeemeeuw vertelt het verhaal van Stella. Een meisje dat in het badstadje Breskens woont samen met haar oma. Dagelijks krijgt Stella een bezoekje van een meeuw die haar wat spulletjes komt brengen dat ze gevonden heeft in zee. Schelpjes, takjes, wat zeewier,… Tot de kleine meeuw steeds meer vreemde dingen komt brengen. Plastic dopjes, rietjes, wikkels van snoep,… en dan blijft het meeuwtje weg. Tijdens een strandwandeling ziet Stella haar meeuwtje zitten, ziek en futloos. Het verdict van de dierenarts? Het diertje at plastic en moet nu even blijven om te genezen.

In afwachting van haar terugkomst besluit Stella om een groot strand-opruim-feest te organiseren. Lukt het haar om de buurt te motiveren om haar te helpen?…

Dit boek is een echte aanrader voor ouders die op zoek zijn naar een zinvol prentenboek voor hun kids. Het boekje bevat een prachtige ecologische boodschap en zit boordevol met kleurrijke, gedetailleerde illustraties die het verhaal tot leven brengen. Het leuke voor mensen die in het meetjesland en omstreken wonen is dat het verhaal zich afspeelt in Breskens. De stad aan de Schelde waar menig van ons naartoe trekken om een dagje zee te hebben. De talloze keren dat wij al de veerboot genomen hebben naar Vlissingen hou ik niet meer bij. Ik heb het altijd een fijn idee gevonden dat kinderen een verhaal kunnen linken aan een plek waar ze al een keertje geweest zijn. Het kleine dorpje Breskens is dé perfecte setting voor dit belangrijke verhaal.

De laatste pagina’s bevatten ook verduidelijkingen en weetjes over de vervuiling van onze zee.

❀ Baeckens ❀ Prentenboek ❀ 2020 ❀ blz.26 ❀ EAN 9789059247901 ❀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s