Wrap up #5: Augustus 2020

En met het einde van augustus nadert ook het einde van de zomervakantie. Het einde van de coronacrisis daarintegen? nog niks van gehoord. Die blijft gewoon lekker doorgaan. Nuja, waar de ene zijn vakantie eindigt begint de mijne! De eerste drie weken van september zijn voor ons vrijheid blijheid. Hoewel veel van onze reizen niet zullen kunnen doorgaan, kijken we er toch naar uit.

Anyway, augustus, wat was je alweer een bijzondere maand.
Ik las deze maand:
● Pilu Of The Woods – Mai K. Nguyen (graphic novel)
Midnight Sun – Stephenie Meyer (leesvlogje!)
● De jongens van Nickel – Colson Whitehead (audio)
● Weg van Portugal – Sophie Siersack
De beer en de nachtegaal – Katherine Arden (luister onze podcast hier!)
10 minuten 38 seconden in deze vreemde wereld – Elif Shafak

Dat zijn maar liefst 5 boeken, wat best spectaculair is omdat de meeste best een groot aantal pagina’s tellen. En zo staat de teller van mijn Goodreads Goal (100 boeken lezen in 2020) op nummer 62.

Deze maand was een beetje anders. Mede dankzij een hittegolf en de constante aanwezigheid van het heerlijke zonnetje hebben we heel wat meer tijd buiten doorgebracht. Ik besloot om onze Nintento Switch én Animal Crossing even op te bergen om zo wat bewuster te gaan genieten van mijn vrije tijd en de natuur. Augustus bestond ook uit veel tijd besteden met hondjes! Zo kregen we onze lieve chowchow-vriend Guust op bezoek. Omdat zowel hij als Zappa een beetje defect bleken door het hete weer slaagde ik er vrij snel in om de nieuwe Twilight klepper Midnight Sun uit te lezen. Voor cameo’s van de pluizige beauty’s moet je even de leesvlog checken!

We kregen niet alleen pluizige logeetjes deze maand, maar ook mijn broertje kwam 2 nachtjes bij ons slapen. Wanneer een kind je Netflix account overneemt krijg je echt de verschrikkelijkste ‘aanraders’, maar dat nemen we er met plezier bij. We gingen samen Geocachen en deden de ‘Krekentour‘ in Sint-Laureins. Een leuk rondje om met kinderen te doen, de caches zijn niet heel erg moeilijk verstopt. Ik denk dat we zo’n 8km gewandeld hebben, met daarbij 18 caches en één Bonus. We hadden bij eentje helaas de hint gemist, maar konden rekenen op een lieve hulplijn om ons naar het eindpunt te brengen! Oef! Iets aan de kreken brengt me echt tot rust. We trekken er regelmatig heen met de hond om te picknicken of te wandelen.

Tijdens het werken proberen we ons nog steeds te behelpen op een corona-proof manier. Deze zaak werd eventjes bemoeilijkt toen onze tent die we als extra ruimte gebruiken instortte door een nachtelijke stormpje, maar hé, iedereen bleef er positief onder en samen slaan we er ons wel allemaal door! En de kantoorhondjes, die merken er niks van en blijven de boel opvrolijken met hun enthousiasme!

Geocaching bleef nog even de rode draad doorheen augustus. Samen met Jothà deden we nog een rondje doorheen Opdorp. Dit was een Geo-Art rondje ‘Den Eikel‘. Waarbij we eerst een hele boel raadsels moesten oplossen alvorens we aan onze ronde konden starten. En de regenbuien die hielden ons niet tegen, we werkten het rondje met glans af!

En zo sloten we augustus rustig af met een beetje Netflix (Umbrella Academy jongens, kijken!) en een bezoekje aan Boris zijn lieve zus en schoonbroer. We kregen van hen een klein armbandje met een lief hartje, zodat we altijd een tstbare herinnering kunnen hebben aan ons kleine neefje Wannes. Het verlies van een kindje is altijd moeilijk, maar wat is het toch fijn dat er dankzij deze kleine dingetjes ook een plaatsje op deze wereld mag zijn voor sterrenkindjes. (als je meer info wilt over het verwerken van het verlies van een kindje, kijk dan even op http://www.berrefonds.be)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s