Stoere sprookjes over superhelden – Julia Bruce (Imme Dros)

Superhelden? Hoe zien we die tegenwoordig. Een knappe vent met een cape en superkrachten? Zij die kwaadaardige supervillains verslaan en de wereld redden van de ondergang?

In het voorwoord heeft men het onder andere over hoe superhelden veranderen doorheen de tijd. Zo gaat het vandaag over de helden zoals Spiderman en Batman, maar spanden ietsje terug in de tijd Luke Skywalker en Doctor Who de kroon. In dit boek gaan we heel wat meer terug in de tijd, naar de superhelden ‘van toen’. Mensen zonder cape of spieren van staal, maar wel erg dappere mensen, die op hun manier proberen om de wereld beter te maken.

Het boek bespreekt o.a het bekende verhaal ‘De legende van Mulan’, ‘Loki en de toverhamer’, maar ook minder bekende verhalen zoals Hanuman de duivelverdelger en Sheherazade de vertelster. De verhalen zijn zorgvuldig uitgekozen en nemen je mee doorheen verschillende werelddelen.

Het boek is prima geschikt als ‘verhaaltje voor het slapen gaan’ voor kinderen. Ieder verhaal beschikt over enkele grote illustratiepagina’s en de tekst is groot en zeker ook duidelijk genoeg voor kinderen om zelf of samen met ouders te lezen.

Persoonlijk hecht ik veel waarde aan het samen lezen met kinderen. Dit stimuleert het begrijpend lezen en dat lijkt me minstens even belangrijk als foutloos lezen! In elk van deze verhalen zit zeker en vast een fijne boodschap verweven die de moeite waard is om samen te bespreken.

❀ Volt ❀ Sprookjes ❀ 2020 ❀ 96 blz.❀ EAN 9789021422107 ❀

Eén opmerking over 'Stoere sprookjes over superhelden – Julia Bruce (Imme Dros)'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s