Pilu of the woods – Mai K. Nguyen

Yes! Ik las eindelijk nog een keertje een graphic novel. Dit prachtige boekje vond ik in ‘De Striep’ in Brugge. Ik bladerde er even in toen boris druk bezig was met comic books uitzoeken, en was op slag verliefd!

Willow heeft het moeilijk met het verlies van haar moeder. Ze bleef alleen over met haar zus en haar vader in hun huisje aan de rand van het bos. Op een dag krijgt ze ruzie met haar zus en rent ze impulsief weg naar het bos. Samen met haar hondje Chicory (Chico voor de vrienden ;)). Ontmoet ze een mysterieus boswezentje, met de naam Pilu. Wanneer ze samen op avontuur gaan probeert Willow beetje per beetje om te gaan met de kleine ‘monstertjes’ in haar gedachten. De monstertjes zorgen ervoor dat ze af en toe ontploft, wat ze eigenlijk helemaal niet wilt, want de personen die er het meest aan moeten geloven zijn eigenlijk de mensen waar ze het allermeeste van houdt…

Ah wat hou ik ervan om een pareltje zoals dit te ontdekken in de boekenwinkel. Dat ik dit prachtige boekje nog nooit heb zien langskomen op het internet verbaast me echt. Als graphic novel fan speur ik het net wel vaker af op zoek naar een nieuwe read. Echter dit boekje, nog nooit van gehoord! Ennn wat is dat jammer, want het verdient echt heel wat lof! Suuuupermooie ‘wholesome’ illustraties die de sfeer van de jonge personages perfect bevatten. Er zit zo veel leven en detail in elk frame, zelfs het hondje heeft zijn eigen ultra-cute persoonlijkheid! Het boek is denk ik officieel gesorteerd onder Middle grade, maar gezien het nog niet vertaald is naar Nederlands ligt dit misschien wat moeilijk. Echter is het voor volwassenen zeker en vast een genot om te lezen. Voor kinderen zou het misschien wat verwarrend kunnen overkomen, want er zijn heel wat verschillende ‘sub-plotjes’ in het boek verwerkt.

description

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s