Wrap up #6 September 2020

September, een maand van vakantie. En een beetje huilen, want onze reis naar New York zat er dit jaar niet in. Net zoals enkele reizen naar het Verenigd Koninkrijk viel ook deze reis dankzij corona helemaal in het water. Achja, change of plans dan maar. Boris was in april jarig maar naast een Zoom-bingo met onze beste vrienden en familie werd er maar weinig gevierd. Dus besloot ik om mijn lieve vriend maar te verrassen met een weekendje Ardennen.

Ohja, obligatoir toch nog even wat ik gelezen heb in September:

● Dochters van een nieuwe tijd – Carmen Korn
● Hilda #2 – Luke Pearson
● Het negende huis – Leigh Bardugo
● Brave New World – Aldous Huxley (voor de podcast)

Dankzij een fijne collega ontdekten we b&b ‘Chez Maranoa’. Een bed & breakfast die zich speciaal open stelt voor mensen met hondjes. Een feest voor ons dus, want met Zappa kan je niet zomaar overal heen. Onze puber is nog helemaal op zoek naar zichzelf en daar komt heel wat blaffen en rennen bij kijken. Dankzij Anneke en Marcel konden we een fijne twee-daagse beleven zonder onze hond thuis te laten. Wat wel heel jammer is, is dat ze in december stoppen met hun b&b en terug naar Nederland trekken :(. Een beetje laat ontdekt dus, maarja.

De omgeving was trouwens ook heel fijn, Erezée heeft heel wat leuke geocache routes en leuke restaurantjes en café’s. Op één tochtje ontdekten we zelfs mede-geocachers en werden we getrakteerd op een streekbiertje! Feest!

De tuin van Chez Maranoa was superfijn. Er was ruimte genoeg voor alle verschillende hondjes en baasjes. Ik las er een vrij groot deel van ‘Het negende huis’ uit in het ochtendzonnetje. Als jullie trouwens nog fijne adresjes hebben om met de hond heen te gaan, drop ze dan even in de comment-sectie, want wij willen nog wel ns zo’n weekendje!

De 2 dagen reis waren eigenlijk in een flits voorbij. We hadden wel héél veel geluk met het weer trouwens. Heerlijk warm, maar niet té warm voor onze kleine viervoeter. Perfect. Tijdens het terugkeren besloten we nog even via Gent te gaan en stopten we in onze favoriete comicbookstore ‘World’s end comics’. Hier mogen ook hondjes binnen en kan ik genieten van een koffietje terwijl vriendlief enthousiast doorheen de comics en graphic novels raast! Boris zorgt er altijd wel voor dat we niet met lege handen naar huis gaan. En zo heb ik binnenkort ook weer wat te lezen, want we namen Squirrel Girl mee!

We hebben erg ons best gedaan om de laatste zomerdagen ten volle te benutten. We trokken er bijna elke dag op uit en dankzij mijn fantastische collega/vriendin en ‘Baby’ wisten we wanneer de Westerscheldetunnel tolvrij was in september. Trouwens een echte aanrader om de Westerschelde op die dagen eens over te steken. Aan de andere kant van die tunnel liggen namelijk fijne dorpjes zoals Middelburg (met zijn heerlijke boekenwinkel ‘Drvkkerij’) en Vlissingen. Die laatste bezochten we al regelmatig omdat we het leuk vinden om de veerboot te nemen vanuit Breskens. Ook hondjes mogen zich lekker uitleven op de meeste stranden in Zeeland dus dat is mooi meegenomen. Wij gingen een rondje geocachen en besloten daarna een kijkje te nemen in Zoutelande. Wat trouwens niet de moeite waard is en helemaal niet zo mooi als de dorpjes aan onze kant van de Westerschelde. Als je trouwens wilt weten wat de tolvrije dagen zijn, dan kan je die hier vinden.

Om in de sfeer van Zeeland te blijven gingen we ook een hapje eten in het strandpaviljoen waar Boris zijn zus werkt. Nieuwvliet (zo dachten we) zou ook de plek bij uitstek zijn om haaientanden te zoeken. Dus dat deden we ook. Ik vond absoluut niks, maar Boris heeft blijkbaar oog voor detail, want hij kon toch enkele kleine stukjes uit het zand vissen. Zo snel geïrriteerd als ik ben begreep ik er echt weer geen hol van. Ik had geen idee waar op het strand ik precies moest gaan zoeken en waarom iedereen er toch zo gemakkelijk potten vol van kan verzamelen. Als je tips hebt, laat het me alsjeblieft weten want ik kan niet leven met het idee dat ik NIKS gevonden had. Achja, gelukkig maakte het heerlijke eten wel veel goed. Ook eten speelde blijkbaar een grote rol voor ons in September, want de schoonouders kwamen terug van Italië met als souvenirtje heerlijke pasta én pesto.

Ik besef nu ook pas dat september dé maand was waarop de baard van Boris een eigen leven begon te leiden. Sinds de coronabaard heeft meneer het baardenleven volledig door. Ik weet nog niet helemaal wat ik ervan moet denken, maar samen met jan piet joris en korneel kan hij alvast wel ‘te kaapren gaan varen’. Wat dat ook moge wezen. Oké, dus ehm, om kort samen te vatten. Er werd veel gegeten, er waren alweer veel hondjes, we trokken regelmatig onze stapschoenen aan en hebben genoten van een welverdiende vakantie waarin de weergoden ons erg goed gezind waren. En hé, naast deze sfeerfotos van hondjes met brilletjes en avontuurlijke bezigheden was er zeker en vast ook voldoende van boekjes en dekentjes en animal crossing.

Bij een wrap-up hoort ook een subtiele verwijzing naar onze nieuwe podcastaflevering, maar hé, vandaag doen we niet subtiel dus klik even HIER als je benieuwd bent. DOEI.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s