Dochters van een nieuwe tijd – Carmen Korn

Hamburg, 1919, nét na de eerste wereldoorlog. We krijgen een inkijk in het leven van vier jonge vrouwen, elk iets verloren, elk op zoek naar een nieuwe toekomst.

Henny, Käthe, Ida en Lina lijken absoluut niet op elkaar. Ze zijn verschillend van zowel karakter als achtergrond. Eén ding hebben ze wel gemeen, ze leven in dezelfde tijdsperiode. De heropbouw na de oorlog en de opkomst van het akelige Nazi-Duitsland.

Het boek komt binnen met een karakterlijst. En jeetje, is die nodig. Want wat een hoop personen komen het verhaal binnen. We werden er meteen ingegooid, het snel wisselende verhaal bracht in een kort aantal pagina’s heel wat verschillende informatie met zich mee. Er werd niet alleen ingegaan op de de vier vriendinnen maar ook op diverse andere mensen die ook een rol spelen in hun leven. We leren op die manier niet echt iemand heel diep kennen naar mijn mening. Misschien was dat ook niet echt de bedoeling van de auteur en wou ze een meer beschrijvende stijl aannemen. Dit heeft als voordeel dat je op korte tijd wel veel inzicht krijgt op de levensstijl van iemand die leeft in het begin van de 20e eeuw. Dit perspectief geplaatst naast de ontwikkeling van het fascisme is een mix waarmee je me altijd snel mee kan trekken.

Na enig wennen aan de bijzondere stijl van het boek ben ik toch benieuwd geraakt naar het vervolg, aangezien het boek (en dat was ook zeer duidelijk naar het einde toe) een 1e deel uit een trilogie blijkt te zijn!

❀ Signatuur ❀ Historische Fictie ❀ 2020 ❀ 528 blz.❀ EAN 9789056726577 ❀

Eén opmerking over 'Dochters van een nieuwe tijd – Carmen Korn'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s