Rood is juist mooi – Lucia Zamolo

Een boekje over het soort rood dat je als tiener helemaal niet graag ziet komen. Je weet precies wat er aan de hand is, maar je hebt eigenlijk ook helemaal geen idee.

Want taboe rond menstruatie heerst nog steeds. Waarom? Geen idee. Het is zo’n bijzonder deel van het leven, toch wordt het stilletjes geheim gehouden. Een tampon of een verband dat uit je rugzak glijdt zorgt meteen voor rode wangen op school, lichamelijke klachten worden weggewuifd of geminimaliseerd. Met andere woorden, niet de natuurlijke, eigenlijk mooie eigenschap van meisjes wordt gezien als een stresserend ongemak. Laat dit boek nu nét al deze pijnpunten keihard blootleggen! Heerlijk.

Zamola bespreekt de verschillen binnen culturen hoe vrouwen zowel vereerd als vernederd werden, en hoe de filosofen vroeger het zo vreselijk mis hadden. Het boekje bezit de kracht van zowel duidelijke info te bevatten maar slaagt erin om via kleuren en beelden ook duidelijk emoties en gevoelens te kunnen weergeven. De auteur (die trouwens tevens de illustratrice is) leidt je doorheen haar verhaal met een flinke dosis openheid. Ze is heerlijk to the point, wat ervoor zorgt dat in deze kleine verpakking werkelijk een BOM van informatie en geruststelling verborgen zit.

Dit is echt heel oprecht een boek waarvan ik wou dat iemand mij het had gegeven toen ik 14 was. Ik er nu dan ook alvast even 10 voor inslaan voor alle kleine meisjes die ik nog moet ontmoeten ooit ;)!

❀ Image Books ❀ Non-fictie ❀ 2020 ❀ 96 blz.❀ EAN 9789463338585

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s