Dagje kunst en cultuur met Time To momo

Yes! Staycation tips! Daar zaten we op te wachten in tijden van corona!

De term staycation kent werkelijk zijn hoogtepunt in 2020 geloof ik. Net zoals velen trokken Boris en ik er dit jaar op uit in eigen land. Niet alleen de Ardennen gingen we onveilig maken, maar ook Antwerpen, Gent en Brugge moesten eraan geloven!

Om ons te helpen om in eigen land wat nieuwigheden te ontdekken maak ik graag gebruik van het fijne boekje Dagje Kunst & Cultuur van Time to Momo. Een klein boekje, volgepropt met tips om je tripjes naar o.a. Brussel, Luik, Antwerpen, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht een culturele twist te geven!

Ik moet toegeven, na enkele jaren te wonen, werken en studeren in Gent had ik het meeste uit dit boekje wel al gezien. Gent is immers een echt groot openluchtmuseum waarin alles op wandelafstand lekker bereikbaar is. Met een diversiteit aan musea, eetgelegenheden en pittoreske steegjes en kathedralen is er heel wat te zien! MAAR! Tot mijn grote verbazing stond er in dit boekje gewoonweg een boekenwinkel waar ik nog nooit van had gehoord! Een geschenkje uit de hemel, boekhandel ‘Copyright’, met niet je alledaagse boekenaanbod. Je vind er alles over kunst, design, typografie, grafisch ontwerp,… Ook bracht het boekje ons een herinnering om een keertje lekker te gaan eten in Het Pakhuis en onze dag af te sluiten met een wandelingetje door de tuin van de Sint-Pietersabdij.

In het hoofdstukje van Antwerpen vonden we een tip naar Verbeke Foundation. Dit bijzondere museum ligt naar mijn mening eigenlijk best ver buiten Antwerpen, maar misschien denken we dat gewoon omdat België nu eenmaal een vrij compact landje is! Wat je van Verbeke Foundation kan verwachten kan je lezen in mijn Wrap-Up van Juli. We gingen onlangs ook met mijn podcastcollega Freya Naar het Antwerpse Museum Aan De Stroom (MAS) naar een tentoonstelling over Japanse Pop-cultuur.

We zitten er ook al een tijdje over de denken om naar Utrecht te trekken met z’n tweetjes. Er staan een aantal leuke tips in deze time to momo zoals het Nederlands instituut voor beeld en geluid en het Nijntje museum (ben je nu net zo enthousiast als ikzelf? hahahaha)! Helaas bergen we dat plan nog even op en blijven we voor nu nog in eigen land. Daarom nemen we dit boekje binnenkort een keertje mee naar Brugge, want van het idee om brouwerij De Halve Maan te ontdekken krijg ik spontaan al dorst!

❀ MoMedia ❀ Reisgids ❀ 2020 ❀ 125blz.❀ EAN 9789056726577 ❀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s