Wrap up: Oktober 2020

Ah oktober, een van mijn favoriete maand, al zeg ik het zelf, want ja, dat is mijn verjaardagsmaand!
De maand waarop de herfst officieel volledig mijn leven heeft overgenomen, al stonden er hier en daar toch nog wat mooie bloemetjes in de tuin. Pompoenen, schuimige koffies, oranje herfstblaadjes en boswandelingen zijn helemaal mijn ding!

Van lezen kwam in deze oktobermaand niet zo heel veel in huis. De uurwisseling en hoe de mij in de war brengt kan ik helaas niet de schuld geven, want die vond plaats op het einde van deze maand… Misschien was het die drang die ik had om naar buiten te gaan en de oranje-rode wereld zoals hij nu is te herontdekken. Achja, oktober was ook de maand die in teken stond van de geweldige Lord Of The Rings trilogie die terug (én extended) in de bioscopen verscheen, maar ook de maand waarin we Magic The Gathering leerden spelen en onze bizarre liefde voor The Masked Singer ontdekten.

Deze maand las ik onder andere;

Circe – Madeline Miller (Podcast)
The Nameless City – Faith Erin Hicks
Mighty Jack – Ben Hatke
The prince & the dressmaker – Jen Wang
Wondersmid – Jessica Townsend

Oktober was ook de maand waarin we af en toe twee corgi’s mee op stap namen. Gelukkig was deze heel wat rustiger dan onze kleine Zappa, maar daarom niet minder een waaghals. Watson sprong lekker in elk beekje dat we tegenkwamen en was niet vies van wat herfst-modder aan zijn pootjes! Menig hondjesbazen zullen me begrijpen wanneer ik zeg dat de herfst ons favoriete wandelseizoen is. Oké, de diertjes worden af en toe wel een beetje vies, maar de natuur is prachtig en de temperaturen zijn nog helemaal hondjes-proof! En daarbovenop is de herfst ook nog eens het ideale seizoen voor warme drankjes. De aankoop van de maand was dan ook onze nieuwe melk-opschuimer en enkele lekkere potjes met Chai Latte poeder. Ik kocht in Javana in Gent onder andere een Spicy Chai Latté mix en een Vanilla Chai mix. De combinatie met heerlijk opgeschuimde melk en een klein beetje kaneel maakt elke ochtend bijna een feest!

Ohja, mijn verjaardagsmaand dus hé. Blijkbaar moest ik dus werken op mijn verjaar-zondag. Oeps. Daar had ik dus helemaal overgekeken. Gelukkig was dat eigenlijk helemaal niet zo erg, want gezien de plots verstrengde maatregelen kon ik ook maar weinig bezoek ontvangen. Ik ging dus lekker werken en werd daar zowel door mijn lieve collega als door mijn cliënten helemaal verrast! Ik kreeg koffiekoeken als ontbijt, enkele superlieve cadeautjes én een taart cadeau! Toen ik die avond trouwens thuiskwam was ons knuffelcontact (al doen we eigenlijk niet aan knuffelen) Linde ook al druk in te weer met kneden, want linde en scones, dat is een topcombinatie, dat weten we na onze reis naar Dublin waarin ze werkelijk op niks anders leefde dan die bijzondere dingen. En sushi, dat was er ook! Normaalgesproken vieren wij mijn verjaardag trouwens altijd met een groot halloweenfeest. We organiseren dan bijvoorbeeld een enorme real-life cluedo of iets anders geks en zijn dan ook helemaal verkleed. Nu kon dit helaas niet doorgaan, maar hé, we maakten het goed met een superleuke halloween-special podcast, en een potje Mariokart!

Als je zou denken dat oktober een rustige maand voor mij werd van koffietjes wandelingetjes en chillen dan heb je het mis, want helaas kwam er de laatste week ook heel wat bizars op me af. Na een risicocontact werd ik opeens in quarantaine gezwierd zeg. Dat betekende plots niet meer naar het werk kunnen komen en zo veel mogelijk vanop afstand te doen. Gelukkig bleek na enkele dagen de coronatest toch negatief te zijn. Hoezee. 3e keer goede keer hierzo. Maar daarom went het nog niet hoor, hoe minder stokken in mijn neus, hoe liever. Helaas hoort het nu blijkbaar een beetje bij het leven, want de maand werd afgesloten met een knaller van een Lockdown. Een maand en half blijven wij nu weer in ons kot, al mogen we gelukkig deze keer de straat wel nog op.

2 gedachten over “Wrap up: Oktober 2020

  1. Stiekem wil ik door jou nu zo graag een Corgi! Wat leuk dat je je verjaardag normaal altijd zo viert, wel balen dat dat dit jaar niet kon. En ga je de laatste lord of the rings film nu nog wel een kans geven? 🙂

    Like

    1. Jaaaaa ik ga ‘m gewoon thuis kijken! Maar de kans op in slaap vallen is natuurlijk wel net iets groter dan 😅. En een corgi, doen! Als je tijd, ruimte én heeeeel veel geduld hebt :p

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s