Mijn rode hoed – Rachel Stubbs

Een prentenboek met een kaft om bij weg te dromen. Een klein meisje, haar opa, én een grote rode hoed.

Meteen vallen de bijzondere illustraties van Rachel Stubbs op. Ze hebben wat weg van die van Sir Quentin Blake, die de illustraties verzorgde voor de boeken van o.a. Roald Dahl.

Het concept van dit prentenboek is vrij simpel. Een meisje krijgt een hoed van haar grootvader en ze draagt die overal met haar mee. Op zich weinig speciaal, tot je even in je eigen verleden gaat denken. Hé, zo zetten prentenboeken, die eigenlijk voor kinderen bedoeld zijn, volwassenen ook eens aan het denken! Hebben we allemaal niet ooit van onze ouders of grootouders iets gekregen wat we zo erg koesterden. Iets waar je misschien weinig mee kon doen, misschien kon je het zelfs enkel uitstallen op je nachtkast om er dan naar te staren. Een object dat wanneer je er naar kijkt je het gevoel van de dag dat je het kreeg spontaan terugkrijgt. Een warmte die je overvalt wanneer je denkt aan de liefde waarmee het je gegeven is. Misschien ervaar je zelfs het gevoel van veiligheid wanneer je het object met je meedraagt, alsof die persoon ook echt overal bij jou aanwezig is. Dat was voor mij een verzameling oude munten van mijn grootvader, veilig in een blikken doos in de kast. Voor mijn lieve broer is dat een horloge, die vandaag nog steeds tikt.

Oprecht knap hoe dit kleine boekje me terug katapulteerde naar het gevoel dat ik al een tijdje niet meer gehad heb. Met weinig tekst weet ze een heel groot deel van velen hun jeugd perfect te vatten. Heerlijk!

❀ Leopold ❀ Prentenboek ❀ 2020 ❀ 32 blz.❀ EAN 9789025879693 ❀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s