Een leven op onze planeet – David Attenborough

Ahhh David, wat was ik blij toen zijn boek in de bus viel, al was ik stiekem al begonnen aan het audioboek. Zeg nu zelf, zijn visie over het verleden en de toekomst van deze bijzondere planeet wil je toch gewoon horen met die prachtige betoverende stem van Sir Attenborough himself!

Maar gelukkig, voor diegenen die zich niet kunnen vinden in audioboeken, schreef hij alles nog één keer netjes op papier. Beginnende vanaf zijn jeugd, als medewerker van een nét uit de grond gestampte televisiezender, de BBC, naar hoe hij de wereld heeft zien veranderen en wat ons nog te wachten staat, als we doorgaan zoals we nu bezig zijn.

Het lijkt misschien een deprimerend idee, een boek dat ons vertelt hoe alles mis gaat en hoe we de wereld stilletjesaan omzeep helpen, maar dat is allesbehalve het geval! Hé, David zou David niet zijn als hij niet bleef geloven dat er oplossingen zijn om alles toch in goede banen te leiden. Doorheen het boek krijgen we simpele concrete handvaten om ons leven een nieuwe wending te geven.

Voor zover mijn kennis van helden van de natuur strekt, ken ik niemand die zich doorheen de jaren zo consistent en vol passie inzet om het publiek te educeren zoals Sir David Attenborough dat deed en nog steeds doet. Hij heeft zich verdiept in wat ons menselijk ras tijdens de voorbije eeuw allemaal heeft meegemaakt en welke gevolgen dit heeft voor onze dierbare planeet.

Aanvullend op het boek is er ook de netflix-docu. Zeker de moeite waard om eens te bekijken, oké, ik weet niet of het aan mij lag maar er vloeiden toch wel wat traantjes. Al ligt dat misschien ook aan de overweldigende passie waarmee David weet te spreken.

Bij deze alvast een lijstje met enkele dingen die wij kunnen doen om ons steentje bij te dragen:
– Verander van bank en bekijk of je je geld investeert in een ethische bank
– Wordt flexitariër, eet minder vlees en vis
– Ga soms eens verpakkingsvrij shoppen en probeer wat minder plastic te gebruiken
– Plant eens een boom
– Maak de overstap naar een eco-vriendelijke energiemaatschappij
– Koop geen voeding die palmolie bevat
– Lees dit boek en kijk de netflix-docu!

Eén opmerking over 'Een leven op onze planeet – David Attenborough'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s