Wrap Up #8 November 2020

Ah, wrap ups. De tijd van de maand waarin ik doe alsof ik uitvoerig mijn leesleven van die maand bespreek, maar eigenlijk deel ik gewoon voornamelijk veel fotos van hondjes. Achja, ik heb nog geen klachten gehad ;).

Toch even oplijsten wat ik deze maand gelezen heb, want het was best een goede leesmaand voor mij!
• I love happy cats – Anneleen Bru
Dag liefje, met Mila gaat het goed en ik klungel lekker verder – Stefaan Degand
Een leven op onze planeet – David Attenborough
• Murakami With The Beatles – Haruki Murakami
• Het Eiland Olifant – Leo Timmers
• Arlo – Floor Denil (Graphic Novel)
• Minoes – Annie MG Schmidt (Audio)

Een erg afwisselende lees-maand, en daar ben ik zeker niet ontevreden om. De verschillende mediums waarmee je kan gaan lezen herinneren me eraan dat ik elk moment van de dag kan benutten voor een verhaal. Het audioboek in de wagen, de graphic novel op een dag met weinig concentratie,… Het zorgt er allemaal voor dat ik niet in een lees-slompje terecht kom!

Wat me nog van zo’n slompje kon redden was het eerste ‘meelees-momentje’ dat ik deze maand met hulp van Eva mocht organiseren! Enige tijd geleden had die lieve Eva (@thebookwench op instagram) het idee om een grote bijeenkomst te organiseren voor alle Belgische boekenliefhebbers die zich op instagram begeven. Het leek superleuk te gaan worden, tot corona helaas roet in het eten besloot te gooien! Achja, daar gingen we dan creatief mee om, poef, het meelees-moment was geboren. Een simpel recept: een uurtje samen in stilte lezen, een uurtje lekker kletsen over boeken! En dat stelde dan ook niet teleur. Er waren bijna 20 deelnemers, heerlijk! En voor herhaling vatbaar denk ik dan, want hé, liefde voor lezen, dat moet gedeeld worden!

En de liefde voor lezen delen, daar gingen we verder mee aan de slag. Freya en ik maakten mysterieuze literiaire sfeerbeheer pakjes voor onze collega’s, waarbij we ons heerlijk konden laten gaan! Meer daarover wellicht wanneer de pakjes uitgepakt zijn in januari! Ohja, sfeerbeheer, als je graag wilt weten wat dat is, dan kan je daar hier meer info over vinden. Wij maakten namelijk een podcast over zorg voor jezelf en collega’s in de zorgsector, in coronatijden. T’is eens wat anders dan praten over sci-fi en fantasy hé! Daarnaast gingen we ook van start met een instagram secret-santa én een kerstkaartjes actie. Ach, er circuleert zo veel liefde op internet tegenwoordig. Heerlijk!

Verder was november een maand waarin we veel naar buiten trokken. De laatste nieuwe lockdown zorgde ervoor dat Eva en ik niet konden gaan lunchen, maar gelukkig is een wandeling met de hond even leuk! We kozen er een prachtige dag uit en Zappa was weer erg blij om Zazu te zien! Die twee hebben toch heel wat bekijks op wandel, het zijn dan ook wel ‘speciallekes’ natuurlijk. We gingen zoals we steevast iedere maand wel ‘ns doen ook een dagje geocachen. We zijn ergens tussen de Schelde en De Dender beland, in Dendermonde. Een verrassend groene omgeving met een zonsondergang op de nieuwe tijsluis, knap! Om de route tevoorschijn te laten komen moesten we wel enkele vragen over de geschiedenis van de streek oplossen. Wel zo leuk om iets meer te weten te komen over waar je op wandel gaat!

Wat we dit jaar gemist hebben, al mis ik dat persoonlijk eigenlijk niet zo erg, is de boekenbeurs. Ik schreef ooit ‘ns een heel pleidooi over waarom ik eigenlijk niet naar de boekenbeurs ga, als je heel diep in de blog gaat graven dan kan je dat misschien wel ergens in de krochten van deze blog terugvinden. Echter dit jaar werd er prima werk geleverd en koos men ervoor om interessante interviews met auteurs te organiseren! Deze besloten ze lekker online te zwieren voor de hele wereld. Zo moet het dan denk ik, mensen gratis motiveren om aan het lezen te gaan! Je kan alle afleveringen herbekijken via VRT.NU, met als aanrader van mij naar jou, het interview met Marc De Bel. Heerlijk nostalgisch!

Misschien moet ik om af te sluiten hier even bij vermelden dat ik nu denk dat ik november officieel tot één van mijn favoriete maanden kan benoemen. Het weer, de gezelligheid, de nog-niet-drukte van de aankomende feestdagen. Wat natuurlijk wat minder aangenaam is, is dat je in het donker naar het werk vertrekt en ook vaak in het donker terug moet keren. Maar ach, dat is zo weer voorbij. Ondertussen vullen wij hier onze dagen met Mariokarten, Jane The Virgin & The Queens Gambit kijken en brainstormen over kerstpakjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s