Het eiland van olifant – Leo Timmers

Na het lezen van ‘een huis voor Harry’ besloot ik dat ik nooit meer een nieuw boek van Leo Timmers in de boekenhandel zou laten liggen. Timmers is een grafisch designer van Belgische bodem, die zich al enige tijd kan bezighouden met het schrijven en illustreren van zijn eigen kinderboeken. Met Garage Gust won hij in 2017 een Boekenpauw award, in 2019 volgde de vertaling van zijn boek Aap op straat in meer dan 25 talen!

Als je meer zou willen weten over Leo Timmers kan je zijn interview lezen/beluisteren op Klara.be via deze link. Ook de ‘GVP’ maakte een aflevering met hem, beluister die hier.

Het eiland olifant gaat over een olifant die na een storm op zee (die tevens prachtig afgebeeld wordt in de schilderwerken van Timmers) op een eilandje terecht komt. Daar zit hij een tijdje vast, tot na even hulp-roepen er enkele diertjes aangevaren, maar helaas, of misschien niet helaas, maar ook zij komen daar niet meer weg. Uiteindelijk blijkt dat het haar best gezellig wordt zo met zn’n allen. Op het kleine eilandje wordt een constructie gebouwd waar de diertjes allemaal hun plekje krijgen.

Een knap gemaakt boek waar duidelijk heel veel tijd in gekropen is om het te maken. Volgens Timmers zelf is tekenen construeren, afhankelijk van wat je precies wilt duidelijk maken aan je publiek. Het is niet de bedoeling dat het kind op zoek moet gaan naar wat er te zien is. Zoals schrijven ‘herschrijven’ is volgens de meeste auteurs, is tekenen ‘hertekenen’. Tot je exact zeker bent van wat je wilt. Het klopt ook écht dat het boek je meeneemt in een bepaalde sfeer, even snel als de duistere zee je meesleurt en de olifant zo nietig lijkt, komt hij weer tot zijn koninklijke indrukwekkende zelve wanneer zijn eilandje opgebouwd wordt.

❀ Querido ❀ Prentenboek ❀ 2020 ❀ 42 blz. ❀ EAN 9789045124957 ❀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s