Wrap-up #9 December 2020

Hallo Januari! Hierbij zwaai ik 2020 keihard uit, want hé, ik heb het echt gehad met dit jaar. Hoewel er heel wat fijne dingen mijn pad op kwamen, was dit jaar ook echt een jaar van veel dingen moeten missen. Ik miste mijn vrienden, op stap gaan, lekker uit eten gaan, en dingen doen met onze familie.

Lezen was dit jaar echter een constante. Nog nooit las ik zo veel als dit jaar, ik rondde mijn reading challenge af met 90 boeken, een bijzonder aantal! Al doet dat er natuurlijk niet veel toe, of is het misschien zelfs een beetje misleidend. Een groot deel van deze boeken waren namelijk graphic novels, jeugd- en audioboeken.

In december las ik onder andere:
– Het dorpje Happiness – Holly Martin
– Russische sprookjes – Thé Tjong-Khing
– Voordat de koffie koud wordt – Toshikazu Kawaguchi
– Een jongen met de naam Kerstmis – Matt Haig

Deze december stond meer dan ooit in het teken van Kerstmis. Of dat komt door de coronatijd en of iedereen wat meer warmte nodig heeft dit jaar, dat zou kunnen. Ik was in ieder geval bijzonder in de holiday spirit, zoals ze zeggen! In die spirit besloten ook Freya en ik om een Podcast kerst-special te maken! Heerlijk onder de absurd hoge gedecoreerde kerstboom gingen we samenzitten met een dampende kop koffie en onze favorieten van dit jaar.

Ook in december wandelden we weer heel wat af. Er werd naar Het Zwin getrokken, naar het Heidebos, Het Enamebos en het Kloosterbos. Hondjes werden vies en moesten in bad, laarzen en wandelschoenen werden ten volle benut, zinvolle lange gesprekken werden meer dan ooit gevoerd. Dit is wellicht één van de coronagewoontes die ik meeneem, ook wanneer dit vreemde virus minder aanwezig zal zijn in ons leven. Eva kreeg deze maand trouwens ook een kleine introductie tot het geocachen, al liepen we er enkele voorbij en raakten we een klein beetje verdwaald. Achja, misschien is Boris van ons twee toch de betere navigator… Oeps…

Familiebezoekjes bevonden zich voornamelijk buiten. We gingen op wandel met de ouders van Boris. Boris moest blijkbaar voor de tasjes zorgen om koffie te kunnen drinken. Natuurlijk vergat hij dat, maar geen probleem, we dronken gewoon uit potjes en andere voorwerpen die in de rugzak zaten. Haha, achja, creatief zijn. Het Enamebos was uitzonderlijk modderig, wat voor best wat geploeter zorgde. Veel mensen trokken er de laatste tijd op uit in de bossen, dat zorgt voor drassige platgetrapte paadjes. Mij hoor je niet klagen, hoe meer avontuur hoe leuker! Zolang we maar niet vallen :p.

Met een warme vuurkorf en dampend hete koffie overleefden we de feestdagen buiten ook! Gelukkig weten onze vrienden en familie wel hoe ze ons kunnen lokken… Als er taart is, dan komen we eraan! Koud of niet koud!

In de boeken-community was deze maand veel liefde en warmte te vinden. Zo deed ik mee aan een fijne kerstkaartjes-actie (de schouw puilt uit van de kaartjes dit jaar, héééérlijk!) en kreeg ik een supertof secret-santa boekpakje! Hoezee! De verbondenheid is groot de laatste tijd, hopelijk kan dit ook in 2021 blijven duren.

Op werkvlak gebeurden er ook superleuke dingen! Zo kwam onze podcast voor Dezorgsamen nog eens onder de aandacht en kon ‘Team Sfeerbeheer’ zich uitleven met het kiezen van gepersonaliseerde kerstpakjes. Een secret Santa was dit jaar niet aan de orde, maar dat neemt niet weg dat wij iets in petto hadden voor onze lieve collega’s. Hopelijk is het uitpakken straks even gezellig als het kiezen van de pakjes. Als je Freya en mij ondertussen een beetje kent kan je aan de vorm van de pakjes wel afleiden wat er mogelijks zou kunnen in zitten! Hihi. Naast dit sfeerbeheer plezier kreeg ik ook de kans om me in te schrijven voor een lange opleiding tot stress- en burnout coach. Wat ben ik blij dat er op mijn werk aandacht geschonken wordt aan dit soort dingen! Ook in coronatijden blijft dit belangrijk.

Eerder zei ik dat de aankoop van 2020 een melkschuimer was… Maar op de valreep besloot ik toch van gedachten te veranderen! Ik kocht namelijk een Apple-pencil aan en ging aan de slag! Er werden kerstkaartjes gemaakt en stickers voor instagram-stories! Yay! Ondertussen heb ik Procreate al een beetje ontdekt, wat wilt zeggen dat er misschien wel leuke verrassingen op komst zijn. Stay tuned!

December bleek echt een maand met vele gezichten. Een fijne afsluiter van het jaar. Ook ben ik blij dat ik de jaarwisseling mocht meemaken met de mensen die mij gelukkig maken. Al moesten we er enkele missen, toch was het een zeer geslaagde avond. Er werden veel gezelschapsspelletjes gespeeld en er was een overvloed aan eten! Wat kan een meisje meer wensen hé, haha!

Als je het tot hier gehaald hebt, dan zal je nu beloond worden met een bizarre december-fotocollage! Joepie! Ik hoop dat ook jij dit jaar weer zal willen lezen wat er in mijn vreemde leven zo allemaal aan de gang is! Bedankt voor 2020, op naar een nieuw jaar! Liefs, Lauranne.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s