Voordat de koffie koud wordt -Toshikazu Kawaguchi

Had ik verwacht dat dit boekje een klein fantasy/ Magisch realistisch verhaal zou herbergen? Totaal niet. Oké, eerlijk is eerlijk. Soms haal ik ook eens een boek in huis vanwege de intrigerende kaft. Toen ik het na enige tijd nog steeds in de boekenkast zag staan blinken besloot ik dat het tijd werd om hem eindelijk te gaan lezen!

Before the coffee gets cold vertelt 3 verhalen die zich afspelen in een café waar men op magische wijze kan tijdreizen. Natuurlijk kan dit niet zomaar, er zijn 1001 regeltjes aan verbonden. Onder andere om te zeggen wat je te zeggen hebt vooraleer de koffie koud is geworden. Je mag ook niet zomaar iedereen ontmoeten én je mag het heden niet veranderen. Als je het heden niet mag veranderen zou je misschien denken dat het zinloos is om terug te keren in de tijd, maar niets is minder waar voor onze personages…

Ik las hem in combinatie met het luisteren naar het engelstalige audioboek. Dit was lichtelijk verwarrend gezien het taalverschil, maar ik vond de voorleesstem zo aangenaam dat ik vooral daarvoor opteerde. Ook de schrijfstijl vond persoonlijk een beetje storend, al snel zie je dat de dialoog een beetje verder weg staat van de kant dan de gewone tekst.Verder was het over het algemeen wel wat ik ervan verwacht had, simpele pure dialoog met de boodschap mooi na elk hoofdstuk er achteraan. De boodschappen die achter de verhalen zaten vond ik eigenlijk soms wat kort door de bocht of ouderwets. Ze hadden niet echt heel veel diepgang en Kawaguchi laat soms weinig aan de verbeelding over. Dingen worden soms zo danig precies beschreven alsof hij letterlijk een foto of een tekening voor zich nam en wilt dat wij als lezer weten waar hij het over heeft. in combinatie met de schrijfstijl komt het over alsof het eerder een script voor een toneelstuk of een film zou kunnen zijn.

❀ Meulenhoff ❀ Magisch Realisme ❀ 2020 ❀ 256 blz. ❀ EAN 9789029093668 ❀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s