Wrap up: Januari 2021

Januari, hoe snel is deze maand alweer voorbij gevlogen? Ik heb het idee dat januari altijd een maand moet zijn om even te bekomen van de feestdagen, en oh boy, was I wrong. Het bleek een bijzonder productieve maand te zijn, met heel veel inspanning, maar zeker ook voldoende inspanning.

Ohja, de boeken die ik las, juist:
• Blade Runner – Philip K Dick
• Tot snel – Beth Oleary
• Smile – Raina Telgemeier
• Mijn jaar in een tent – Tiny Fisscher

We trokken begin januari een weekendje naar de Ardennen, naar een klein kasteeltje dat vroeger werd bewoond door een schilder. En zijn charmes heeft dit huisje zeker en vast behouden. De Ardennen is voor ons een heerlijke bestemming omdat op de meeste plaatsen de hond wel gewoon mee kan. Dat er sneeuw lag, dat was een fijn extratje!

Zo’n weekendje ontspanning deed me bijzonder veel deugd, want er stond heel wat te gebeuren in januari. Zo begon ik aan de opleiding tot stress- en burn-out coaching, die ik dankzij mijn werkgever mocht volgen. Ik prijs mezelf echt gelukkig dat ik op een plek werk waar ik zo’n fijne kansen kan krijgen. Dat de opleiding telkens op vrijdagavond van 6 tot 9u is neem ik er maar gewoon bij, hihi. En als je wilt weten wat ik daar nu precies mee ga doen, dan moet je vooral deze wrap-ups blijven lezen de komende maanden, hihi!

Naast deze opleiding besloot ik nog een aantal fijne dingen te doen… Zo maakte ik een eigen plekje op het internet voor de illustratie-experimentjes die ik de laatste tijd op mijn ipad maakte. Je kan ze vanaf nu hier allemaal bekijken!

Januari was ook weer een maand van gezelschapsspelletjes uitproberen. Voor kerst hadden we een hele boel nieuwe spelletjes gekregen, die dringend eens moesten worden uitgepakt. We besloten om vastberaden aan ‘Andor’ te beginnen, maar kwamen al snel tot het besef dat co-op spelletjes voor ons niet bepaald ideaal zijn. Er werd heel wat gediscussieerd, door elkaar gebruld en gevloekt, maar gelukkig sneuvelden er geen relaties en bleven we even goede vrienden! 🙂 Oef! En Zappa, die stond erbij en keek ernaar. Of hij keek naar de taart, dat kan ook…

En hoera, de hoogtepunten blijven elkaar opvolgen, want er werd alweer een leesmoment georganiseerd. Beetje per beetje sijpelden de deelnemers binnen en hebben we genoten van een uurtje lezen een gezellige babbel. Er waren ditmaal heel wat nieuwe lezers komen opdagen, wat een fijne gelegenheid was om de vrienden-van-het-boek toch even te kunnen uitbreiden. Ik veronderstel dat de volgende samenkomst misschien eens op een avond zal plaatsvinden, want evident was het niet, om de wekker te zetten voor deze #teamtrageochtend op zaterdag! Hihi. Het samen lezen was voor trouwens mij een extra duwtje in de rug, want ik moest driiiiiingend Blade Runner uitlezen voor de nieuwe podcast-opnames.

Ohja, even over de podcast! Hier kan je beluisteren wat ik van het bizarre boek Blade Runner (of dromen androiden van elektronische schapen) vond, en wat Freya vond van haar iets zorgvuldiger uitgekozen leesvoer… Laat ik alvast meegeven dat ik in een bijzonder Rutger Hauer-Rabbithole terecht kwam en een hele voormiddag interviews heb gekeken met deze bijzondere persoonlijkheid. Misschien laat ik me toch nog overtuigen om Turks Fruit ook ‘ns te lezen en de film te bekijken. Als iemand weet waar ik Floris kan bekijken, hit me up!

Anyway, meer goed nieuws over de podcast, is dat we volgende maand mogen samenwerken met de bibliotheken van Route 42 voor de jeugdboekenweek. Als er een affiche is, die gemaakt is voor Leo Timmers, dan sta ik natuurlijk paraat he! Woehoe! Het thema van dit jaar is ‘Lezen is een feest’, en dat, kunnen wij zeker en vast beamen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s