De academie – Astrid Boonstoppel

Jaarlijks worden hoogstens vijf studenten toegelaten tot de mysterieuze eliteschool van Isabella en Frederic Recourt. De ambitieuze, talentvolle Em is daar ééntje van. Ze kan niet wachten om haar grote voorbeeld, Isabella, eindelijk te gaan ontmoeten. Er ligt een grote toekomst voor haar… Maar al snel beseft Em dat de academie niet is wat het lijkt…

Een veelbelovend plot, met een duistere, alom populaire ‘Dark Academia’ setting! Het verhaal dompelt je onder in 3 verschillende perspectieven; dat van de jonge Em, de mysterieuze Isabella en een onbekende persoon die doorheen het verhaal zichzelf zal laten zien… Of dit niet wat te veel is in een klein boekje van zo’n 256 pagina’s? Al bij al valt dat heel goed mee. Vooral het onbekende perspectief zorgt voor spanning en nieuwsgierigheid.

Het boek leest vrij snel maar geeft zeker voldoende info om alles goed te kunnen bevatten. Ook een licht feministische ondertoon is precies waarop ik had gehoopt voor dit jeugdboek met een sterk, vrouwelijk hoofdpersonage. Wat voor mij echter overbodig was was de vage romance. Ik ben namelijk van mening dat een young-adult boek niet altijd een romance nodig heeft om sterk te scoren bij zijn publiek. Het nam een beetje tijd en pagina’s weg van het verhaal waarin ik liever meer over de hoofdpersonages te weten kwam.

Al bij al dus een prima jeugdboek, ik ben benieuwd naar meer van Astrid Boonstoppel!

❀ Blossom Books ❀ Young Adult ❀ 2020 ❀ 256 blz. ❀ EAN 9789463491716 ❀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s