Arsène Lupin, gentleman inbreker – Maurice Leblanc

Een sprongetje in de lucht bij het ontvangen van dit boekje in de post!

Toen ik hoorde dat de netflix-reeks ‘Lupin’ zo fijn was, wou ik zo graag eerst het boek gelezen hebben. Toen Boris me wist te zeggen dat er ook een manga-reeks was gemaakt van Lupins avonturen werd ik extra nieuwsgierig.

Het boek is de eerste samenvatting van een reeks verhalen, die Maurice Leblanc ooit gemaakt heeft voor een frans magazine in 1905. Als je fan bent van een onbezonnen en geestig hoofdpersonage, die dan ook nog eens een detective blijkt te zijn, dan ben je hier écht aan het juiste adres. Oorspronkelijk was ik misschien wat bang dat het mij allemaal net wat te Sherlock Holmes-esque zou zijn, maar niets bleek minder waar. Ok, toegegeven, beide zijn best wel arrogant en vol van zichzelf, maar daarnaast is er een wereld van verschil merkbaar tussen de twee karakters.

Dat Leblanc zich liet inspireren door de Sherlock-schrijver Conan Doyle staat buiten kijf, al was dit verhaal voor mij veel fijner om te lezen, het was grappig, speels, niet al te ver gezocht. Toen Sherlock Holmes in het boek zijn intrede maakte kon ik niet meer dan blij zijn. Bovendien is Lupin in de eerste plaats een crimineel, geen detective, wat duidelijk merkbaar is in zijn soms ietwat twijfelachtige beslissingen. Heerlijk om meegenomen te worden in de avonturen van deze bijzondere man! Een onontdekte klassieker voor mij, maar nu toch een vaste waarde in m’n boekenkast.

❀ Oevers ❀ detective❀ 2016 ❀ 240 blz. ❀ EAN 9789492068026 ❀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s