De prins en de naaister – Jen Wang

Deze graphic novel stal in no-time mijn hart. Toen hij werd vertaald naar het Nederlands besoot ik dat ik deze vertaling zeker en vast in mijn kast moest hebben!

Prins Sebastian, toevallig een prins van België, hihi, is 16 jaar oud. De ideale leeftijd voor zijn ouders om hem onder druk te zetten om te trouwen. Dat doen ze dan ook constant. Ze stellen hem allerlei jonge vrouwen voor, royalty van verschillende landen. Hoe zeer Sebastian ook weet dat het belangrijk is voor zijn koninkrijk, hij ziet het allemaal niet zitten. Niet dat de dames niet lief of aantrekkelijk zijn, maar de prins heeft een geheim.

Overdag is Sebastian misschien wel prins, maar ’s avonds verandert hij in Lady Crystallia. Een socialite vrouw die Parijs verovert met haar prachtige kostuums. En voor die kostuums zorgt zijn naaister Frances. De meest getalenteerde naaister van heel Parijs. Maar het is niet evident voor Frances om het grote geheim van de prins met haar mee te dragen, want ook de eer voor haar creaties blijft op die manier geheim.

Dit boek was een absoluut genot om te lezen, het heeft mijn hart verwarmd en had zowél het perfecte verhaal als de prachtige illustraties waar ik van hou in een graphic novel. Ik heb genoten van de eerste tot de laatste bladzijde. Wat een prachtige parel die mij doet geloven in acceptatie van iedereen. Frances en Sebastian vonden hun weg naar mijn hart en zullen daar blijven zitten. Ik denk dat ik vanaf nu alles wat Jen Wang maakt in huis haal. Heerlijk.

❀ Meulenhoff ❀ Roman ❀ 2020 ❀ 640 blz. ❀ EAN 9789029092968 ❀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s