In een ander leven – Josie Silver

Vorige winter heb ik erg genoten van ‘Een dag in december’ door Josie Silver. Het nam me mee op avontuur en bracht afwisseling waar ik nooit moe van werd. Ik stond dan ook te springen voor boek nummer twee van deze auteur.

Hoewel de cover je zou laten denken dat dit een Romance novel is, is dat eigenlijk niet de bedoeling. Het is eerder een hedendaagse roman, waarin het aspect romantiek wel een grote rol speelt. In dit boek volgen we het hoofdpersonage Lydia, die de liefde van haar leven heeft gevonden, maar die kort daarna ook verliest. Meteen komen we in haar rouwproces terecht. Het gaat niet goed met Lydia en daarom besluit haar zus om haar te helpen. Stap één naar een gezonder mentaal welzijn is slaap, daarom krijgt ze van haar arts medicatie om beter in slaap te komen… Maar zijn deze dromen wel echt dromen? En brengen deze haar terug in het leven waar ze zo van hield? Vormen de pillen een manier voor haar om te ontsnappen uit de pijnlijke realiteit waar ze op dit moment in leeft?

Lydia probeert te overleven overdag en kijkt uit naar de nacht, met daarbij de momenten waarop ze terug bij haar grote geliefde kan zijn. Onder deze levensstijl lijden haar oudere zus, moeder en vrienden, die het beste met haar voor hebben en haar proberen te steunen in deze moeilijke tijd. Zal Lydia inzien dat ze ook in dit leven dingen heeft die haar gelukkig maken? Een onmogelijke opgave om iets nieuws op te bouwen lijkt stilaan toch doenbaar te zijn.

Silver schrijft op een manier die me meermaals zowel deed huilen als heel erg hard deed lachen. Ik was fan van elk karakter dat in het boek voorkwam en vond het boek niet bepaald te zwaar, ondanks de onderwerpen. Het enige minpuntje is misschien dat het met tijden soms eventjes niet goed vooruit leek te gaan, het sleepte wat aan.

❀ Luitingh Sijthoff ❀ Roman ❀ 2020 ❀ 448 blz. ❀ EAN 9789024591008 ❀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s