Krypto #1 De duistere diepte – Hans Jorgen Sandnes

Yes! Een voor mij tot nu toe onbekende graphic novel kwam binnengewaaid in de brievenbus. Deel één van een veelbelovende serie.

Na het illustreren van diverse kinderboeken besloot Hans Jorgen Sandnes om zijn eigen graphic novel te maken. Voor mij was deze illustrator vrijwel onbekend, maar in Noorwegen kent menig lezer zijn prachtige tekeningen uit vele kinderboeken.

De duistere diepte is het eerste deel van een onderwateravontuur dat we beleven met Orelia. Ze woont in een dorpje aan de zee genaamd Saltvik. Bij haar aankomst leert ze meteen de visser Bern kennen, die net als haar heel erg veel houdt van het leven onder de zee. Op een avond beleven ze beiden iets bijzonders, ze zien iets mysterieus boven het wateroppervlak verschijnen… Zou dit iets te maken hebben met de jongen die een tijdje geleden het water indook en verdween? En wat is de mysterieuze eigenaar van het museum van plan met de bijzondere onderwaterwezens van Saltvik?

Over de illustraties heb ik niks op te merken, het zijn prachtige, simpele beelden die spreken en het doelpubliek van 10-12 jaar zeker zullen aantrekken. Sandnes weet duidelijk hoe hij met slechts een beperkt aantal kleuren en vormen veel sfeer kan scheppen. Het verhaal daarintegen was me misschien een beetje te simpel met momenten. Er werden verschillende invalshoeken geëxploreerd maar geen enkele daarvan werd écht goed uitgewerkt. Ik hoop dat dit komt omdat De duistere diepe slechtst boek één is en daarom verschillende personages op dit moment voornamelijk geïntroduceerd moesten worden. De toon werd duidelijk gezet met de cliffhanger die zich op de laatste pagina’s ontplooide, al vond ik die zelf interessanter dan het bijverhaal dat zich in het boek ontwikkelde.

Ik ben alvast heel nieuwsgierig wat de toekomst zal brengen voor Orelia, kom maar op met deel 2!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s