De zilverboom – Lucinda Riley

Ik las voor ‘ teerst een Lucinda Riley boek toen ik in 2019 op vakantie ging met vriend en hond naar frankrijk. De zon scheen fel in mijn ogen, dus een audioboek leek de ideale ontspanning in deze zuidelijke oorden. Ik begon vol goede moed aan de eerste klepper van ‘De Zeven Zussen’, en dat beviel me wel. Ergens in boek 3 echter, gaf ik het op, want het onderwerp bleef me niet boeien… Ondanks dat vraag ik me nog steeds af hoe het nu met de zussen is afgelopen. Misschien neem ik ze er ooit nog wel eens bij.

Ohja, we hebben het vandaag natuurlijk niet over De Zeven Zussen maar over De Zilverboom. Een standalone boek dat leest als een trein.

We volgen Greta, die na vele jaren terugkeert naar Marchmont Hall, een landhuis met vele herinneringen, of toch, dat zou zo moeten zijn. Door een zwaar ongeluk lijdt Greta aan geheugenverlies… Naarmate ze langer in het landhuis verblijft, komt het verleden beetje per beetje weer tot leven.

We zien Greta als jonge vrouw in het jaar 1945. Een tijdsperiode waarover ik maar al te graag lees, de setting en zeker en vast de romances, trekken me eigenlijk altijd wel aan. En dat stelde alvast niet teleur, want romance, die was er al meteen. Greta wordt verliefd op een Amerikaanse officier. Wanneer ze zwanger raakt van hem en hij ontdekt dat ze eigenlijk werkzaam is in een nachtclub besluit hij haar te verlaten. Zo komt ze bij een vriend van haar terecht en kan ze verblijven in Marchmont Hall, waar ze opnieuw liefde zal vinden.

Het boek laat ons verschillende perspectieven zien, zo komt niet alleen Greta aan bod maar horen we ook de mensen die bij haar in het landgoed verblijven.

Een boek dat me in eerste instantie helemaal kon meesleuren werd wel een klein beetje langdradig naarmate de pagina’s bleven vorderen. Er bleef steeds maar vanalles gebeuren en kwam met tijden misschien wel wat overdreven over. Al vond ik de personages daardoor wel goed uitgediept en kregen we een totaalbeeld van een spectaculaire familiegeschiedenis doorheen vele jaren. Ik veronderstel als je fan bent van Riley’s schrijfstijl, of het niet erg vind om 600 pagina’s lang in een familiegeschiedenis te duiken, dat je dus zeker wel aan het juiste adres bent hier.

❀ Xander ❀ Roman ❀ 2020 ❀ 544 blz. ❀ EAN 9789401613071 ❀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s